Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokoladni razpokančki

  • (1)
  • Čas priprave: 25 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
cokoladni razpokancki so ravno prav mehki in ravno prav cokoladnega okusa za kar poskrbi bam temna cokolada 

Priprava čokoladnih razpokančkov je tako preprosta in enostavna, da se vam brez težav pridružijo tudi otroci. Čokoladni razpokančki so prepoznavni ravno po svojih razpokah, ki na piškotih nastanejo med peko. Čokoladni razpokančki so ravno prav mehki in ravno prav čokoladnega okusa za kar poskrbi BAM temna čokolada. 

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.

Kontrastni piškoti tako popestrijo vaša jutra ob skodelici kave, odlično pa se zaradi dodanega cimeta znajdejo tudi na božično obloženi mizi. Pripravljeno zmes lahko hranite v zamrzovalniku in jo pred peko le odmrznete.

Za poletno različico čokoladnih razpokančkov, pobrskajte TUKAJ. Za različico z BAM ruby čokolado pa TUKAJ.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladni razpokančki

  • Čas priprave: 25 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak BAM temno čokolado skupaj z maslom postavite nad lonec z vročo in ne vrelo vodo. Mešajte toliko časa, da dobite enotno zmes, torej, toliko časa, da se čokolada popolnoma raztopi. Takrat odstavite in ohladite čokoladno zmes.
2. Korak Jajca in sladkor z mešalnikom mešajte pri najvišji hitrosti toliko časa, dokler zmes ni gosta in svetleča. Dodajte BAM vanilijevo pasto in v pripravljeno zmes umešajte še ohlajeno stopljeno čokolado.
3. Korak V drugi posodi zmešajte "suhe" sestavine: moko, pecilni prašek, sol in po želji še cimet. Z metlico jih narahlo umešajte v čokoladno zmes, prekrijte posodo in jo v hladilnik postavite za najmanj 4 ure. Najbolje pa bo kar čez noč, Testo mora biti dobro ohlajeno, saj ga boste tako lažje oblikovali.
4. Korak Pečico segrejte na 170ºC. Pekač zaščitite s peki papirjem. Testo vzamite iz hladilnika in z rokami oblikujete v malo manjše kroglice. Najbolj primerna oblika kroglic je oblika oreha. Povaljajte jih v sladkorju v prahu, tako da sladkor popolnoma prekrije čokoladne kroglice. Pecite jih od 6 do 8 minut oziroma toliko časa, da se na njih naredi površinska skorjica, v notranjosti pa so še mehki. Pomagajte si s tem nasvetom: ko dobro popokajo, so zagotovo pravilno pečeni. Previdno jih položite na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Pa dober tek!
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno