
Sestavine:
- 65 g sladkorja
- 200 g večnamenske moke
- ščep soli
- 5 g pecilnega praška
- 25 g BAM mandljeve moke
- 50 g masla
- 50 g BAM ruby čokolade
- 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
- 1 jajce
- ena čajna žlička BAM preliva malina (poljubno)
- sladkor v prahu
Čokoladni razpokančki so tako dobri in popolnoma mehki. Njihova priprava je tako enostavna, da se vam brez težav pridružijo tudi majhne otroške rokice. Tokrat smo ji dodali BAM ruby čokolado, ki s svojo naravno ožnato barvo, ki jo jo da posebna sorta kakavovih zrn in sadno-kiselkastim okusom navdušuje svet slaščičarstva. Čokoladni razpokančki sadno-kiselkastega okusa se odlično razumejo tudi z BAM prelivom - malina, ki ga lahko k čokoladnim razpokančkom dodate kot polnilo.
BAM nasvet: k čokoladnim razpokančkom lahko dodate tudi liofilizirano sadje v prahu, za še bolj izrazito barvo, lahko pa liofilizirano sadje dodate tudi v testo za piškote.
Čokoladne razpokančke lahko pripravite tudi na drugačne načine. Par naših idej najdete spodaj: