BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladni razpokančki s kokosom: hitro pripravljena poslastica za poletne dni

  • (2)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
cokoladni razpokancki s kokosom: hitro pripravljena poslastica za poletne dni

Le kateri čokoholik se lahko upre čokoladi, še posebej pa čokoladnim piškotom? Tokrat vam predstavljamo recept za odlične čokoladne razpokančke s pridihom kokosa.

Čokoladni razpokančki ali razpokanci, kot jim pravijo nekateri, so hitri in enostavni za pripravo tudi za čiste začetnike. Kar še zdaleč ne pomeni, da niso bogatega okusa! Znotraj so čudovito mehki, njihova skorja je prijetno hrustljava, zato vedno znova navdušijo tudi tiste najbolj zahtevne čokoholike!

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.

Njihova velika prednost je, da jih ni potrebno hraniti na hladnem mestu, zato so več kot dobrodošli za vroče poletne dni, ko ob visokih temperaturah nimamo vedno pri roki hladilnika.

NAMIG: Čokoladne razpokančke popestrite s kokosom ali pripravite kokosove razpokančke.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladni razpokančki s kokosom: hitro pripravljena poslastica za poletne dni

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

  • 1 skodelico večnamenske moke
  • ½ skodelice nesladkanega kakava v prahu
  • ¾ skodelice kristalnega sladkorja
  • 1 čajno žličko vanilijevega ekstrakta
  • 1 čajno žličko pecilnega praška
  • ½ čajne žličke soli
  • 2 jajci
  • 1/3 skodelice rastlinskega olja
  • 2 skodelici kokosove moke

Navodila za uporabo:

1. Korak V posodi najprej skupaj zmešajte moko, pecilni prašek in sol. Nato dodajte še kakav v prahu, sladkor in olje ter vse skupaj zmešajte na nizki hitrosti z električnim mešalnikom. Ko se sestavine zmešajo med sabo, dodajte razžvrkljana jajca, nato še vanilijev ekstrakt. Dodajte še preostale suhe sestavine in znova zmešajte z električnim mešalnikom na nizki hitrosti.
2. Korak Posodo prekrijte s plastično folijo za živila in postavite v hladilnik za 4 ure, še bolje je, če pustite stati kar čez noč. Po 4 urah oziroma naslednji dan posodo vzemite iz hladilnika. Pečice segrejte na 180 ºC, medtem pa obložite pekač s papirjem za peko. Z jedilno žlico zajemite testo v velikosti želenih piškotkov in ga oblikujte v kroglico in jo povaljajte v kokosovi moki. Testo je nekoliko lepljivo, zato malo potrpežljivosti ne bo odveč. Kroglico testa valjajte v kokosovi moki vse dokler ta kroglice popolnoma ne prekrije. S kokosovo moko prekrite kroglice previdno razporedite po papirju za peko in pazite, da je med posameznimi kroglicami nekaj praznega prostora, saj se bodo piškoti med peko nekoliko razlezli.
3. Korak Piškote pecite v ogreti pečici približno 10 minut – piškoti so pečeni, ko se lepo. Nato jih vzemite iz pečice in počakajte, da se popolnoma ohladijo in že so čokoladni razpokančki s kokosom pripravljeni za sladkanje!
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno