
Sestavine:
- 6 žlic masla, sobne temperature
- 4 žlice kremnega sira ali mascarpone, sobne temperature
- 150 g sladkorja
- 95 g moke
- 90 g kokosovih kosmičev
- 1 čajna žlička kokosovega ekstrakta ali 1 žlica BAM belega kokosovega namaza (ni obvezno)
Kokosovi razpokančki naj bodo vaša naslednja sladica. Zakaj? Povemo vam vsaj tri razloge: pred peko testa ni potrebno hladiti kot je to eden izmed obveznih dejavnikov pri večini receptov za peko piškotov. Za pripravo kokosovih razpokančkov ne potrebujete jajc, zato je recept primeren tudi za tiste z zdravstvenimi omejitvami. Ker pa je njihova priprava tako enostavna in hitra, jih lahko brez težav podarite ljubiteljem kokosa.
Za pripravo kokosovih razpokančkov potrebujete le šest sestavin: moko, sladkor, kremni sir ali mascarpone, kokosovo moko, maslo in kokosov ekstrat. Kokosov ekstrakt lahko pripravite sami: v kozarec s pokrovom dajte ½ skodelice svežega ali posušene lističe kokosa in ½ skodelice ruma ali vodke, zaprite pokrov in hranite na temnem mestu. Pustite, da "zori" vsaj en teden. Enkrat na dan ga dobro pretresite, saj tako pospešite proces priprave.
BAM nasvet: pred začetkom se prepričajte, da sta maslo in kremni sir oziroma mascarpone ogreta na sobno temperaturo, sicer se z drugimi sestavinami ne bosta povezala tako enostavno kot bi se morala. Ta nasvet upoštevajte še POSEBNO, če boste maso za kokosove razpokančke pripravljali brez mešalnika.
Pripravo kokosovih razpokančkov pa si lahko poenostavite tudi z BAM belim kokosovim namazom. Vsebuje mandlje in kokos, ki skupaj fino zmleta v kremasto pasto, ustvarjata čudovito strukturo in kremoznost namaza. Kot takšen je primeren za pripravo raznih sladic in piškotov.
Poleg kokosovih razpokančkov lahko pripravite tudi: