
Sestavine:
- 170 g neslanega masla sobne temperature
- 150 g sladkorja
- 1 veliko jajce sobne temperature
- 2 čajni žlički BAM vanilijeve paste
- 50 g BAM mandljeve moke
- 230 g večnamenske moke
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- ščep soli
Danes je dan, ko lahko uradno začnemo s praznično sezono peke. Si sploh ne predstavljam, da seznama ne začnemo z receptom za klasično okrašene božične piškote. Nič ni boljšega od navadnih božičnih sladkornih piškotov. Njihova priprava je tako enostavna, saj za pripravo potrebujemo manj kot deset sestavin in le-te so vsem dobro poznane in zagotovo vedno v domačem kuhinjskem predalu.
Piškoti, ki jih pripravite po tem receptu bodo mehki, a rahko hrustljavi. Piškoti bodo med peko ohranili obliko izbranega modela za piškote, z lepo ravno površino za okrasitev. Ravno zaradi preprostih sestavin je ta recept enostaven in dostopen vsem.
BAM nasvet: priporočamo, da uporabite jajca sobne temperature. Te se lažje in hitreje sporazumejo s testom za piškote. Še dodaten nasvet: če recept zahteva maslo sobne temperature, vedno uporabite tudi jajca sobne temperature.
Ob božične sladkorne piškote lahko postavite tudi: