Recept za mafine s koščki jabolk in cimeta iz preprostega testa mafine spremeni v sočne, puhaste mafine z rahlo jesensko-zimskim priokusom. Če imate radi kruh z jabolki in cimetom, bo tudi recept za mafine s koščki jabolk in cimeta eden izmed vaših ljubših!
Masleni mafini, v katerih okus prevzameta jabolka in cimeta. Mafini so sicer odlična sladica, a pogosto sledi razočaranje, ko ugriz v mafin ne postreže z "nečim posebnim". Mafini z jabolki in cimetom navdušijo s polnim okusom, saj bomo v receptu uporabili še malo več jabolk.
Jabolčno-cimetovi mafini bodo sočni, ker bomo v testo dodali jogurt (ali kislo smetano).
Ta recept je kljub večjemu številu sestavin enostaven in hitre priprave. Uporabili bomo preproste in dobro poznane sestavine in preproste metode mešanja.
BAM nasvet: vse sestavine naj bodo sobne temperature. Zakaj je to tako zelo pomembno, si lahko prebrete tukaj.
Za ljubitelje sladic z jabolki pa smo pripravili še par idej: