BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA15 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Najboljši mafini s koščki jabolk in cimeta

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 21
ti jabolcno-cimetovi mafini se zacnejo z enostavno maso za mafine ki je aromatizirana s cimetom rjavim sladkorjem in velikim socnim jabolkom

Recept za mafine s koščki jabolk in cimeta iz preprostega testa mafine spremeni v sočne, puhaste mafine z rahlo jesensko-zimskim priokusom. Če imate radi kruh z jabolki in cimetom, bo tudi recept za mafine s koščki jabolk in cimeta eden izmed vaših ljubših!

Masleni mafini, v katerih okus prevzameta jabolka in cimeta. Mafini so sicer odlična sladica, a pogosto sledi razočaranje, ko ugriz v mafin ne postreže z "nečim posebnim". Mafini z jabolki in cimetom navdušijo s polnim okusom, saj bomo v receptu uporabili še malo več jabolk.


Jabolčno-cimetovi mafini bodo sočni, ker bomo v testo dodali jogurt (ali kislo smetano).


Ta recept je kljub večjemu številu sestavin enostaven in hitre priprave. Uporabili bomo preproste in dobro poznane sestavine in preproste metode mešanja. 


BAM nasvet: vse sestavine naj bodo sobne temperature. Zakaj je to tako zelo pomembno, si lahko prebrete tukaj.


Za ljubitelje sladic z jabolki pa smo pripravili še par idej:


Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

  • 65 g rjavega sladkorja
  • 15 g sladkorja
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 60 g neslanega masla
  • 85 g moke
  • 220 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 115 g neslanega masla
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 50 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 120 g jogurta ali kisle smetane sobne temperature
  • 2 čajni žlički BAM vanilijeve paste
  • 60 ml mleka
  • 165 g na koščke narezanih jabolk

Navodila za uporabo:

1
Pečico segrejte na 220°C. Pekač za muffine za 12 kosov popršite s pršilom proti sprijemanju ali obložite s papirnatimi modelčki. Cimetov crumb: v srednji skledi zmešajte rjavi sladkor, sladkor in cimet. Vmešamo stopljeno maslo, nato pa z vilicami nežno vmešamo še moko. Mešanica naj bo v obliki velikih drobtin. Če ga premešate preveč, se bo to spremenil v gosto pasto.
1
V veliki skledi zmešajte moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, cimet in sol. Stepite maslo in oba sladkorja, dokler zmes ne postane gladka in kremna, približno 2 minuti. Dodajte jajca, jogurt in BAM vanilijevo pasto. Pri srednji hitrosti stepajte še 1 minuto, nato nadaljujte s stepanjem pri visoki hitrosti dokler zmes ni združena in večinoma kremasta. (V redu je, če je videti nekoliko sesirjena.) Pri nizki hitrosti mešalnika, dodajte še suhe sestavine in mleko k mokrim sestavinam. Dodajte jabolka.
2
Maso enakomerno nanesite v model za magine, tako da vsako napolnite do vrha. Na vsakega z žlico nanesite preliv iz drobtin in ga nežno pritisnite navzdol, da se prime. Pecite 5 minut pri 220°C, nato pa mafine pustite v pečici in temperaturo pečice znižajte na 180°C. Pecite še dodatnih 15 do 18 minut. Skupni čas, ki ga ti mafini pečejo v pečici, je približno med 20 do 23 minut. Pustite, da se mafini ohlajajo 5 minut v pekaču za mafine, nato jih prestavite na rešetko, da se še naprej hladijo.
1
Vse sestavine za glazuro zmešajte in pokapajte po toplih ali ohlajenih mafinih.

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
9,90 €8,91 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno