BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Kakavov biskvit za torto

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8
kakavov biskvit za torto

Kakavov biskvit pripravimo s kakavom v prahu in ima rahlo, puhasto strukturo. Je zelo podoben različici klasičnega biskvita, ki ga pripravimo iz jajc, sladkorja in moke ter je znan po svoji zračni strukturi.

Pri pripravi kakavovega biskvita k osnovnim sestavinam biskvita dodamo kakavu v prahu, da mu tako dodamo še bogat čokoladni okus. Jajca in sladkor stepemo, da postaneta rahla in puhasta, nato pa nežno vmešamo še presejano moko in kakav v prahu. Testo nato pečemo v pečici, dokler se torta ne zapeče in vzhaja.

Kakavov biskvit lahko postrežemo kot samostojno sladico ali pa ga postrežemo s prelivom ali glazuro. Največkrat pa se uporablja kot osnova za druge čokoladne sladice, kot so čokoladne torte ali druge čokoladne sladice. Kakavov biskvit je okusna in vsestranska sladica, ki je primerna za vsako priložnost.

1. Kako pripravimo puhast in zračen biskvit s kakavom?

Ena glavnih značilnosti dobrega kakavovega biskvita je zagotovo lahka in zračna tekstura. To dosežemo tako, da jajca in sladkor stepamo, dokler nista bleda in puhasta, kar v testu ustvari majhne zračne žepke. Moko in kakav v prahu dodamo previdno, da se iz zmesi ne iztisnemo vseh zračnih mehurčkov, nato pa testo še spečemo v pečici, dokler se ne zapeče in vzhaja. 

Več trikov in nasvetov, kako pripraviti popoln biskvit čaka tukaj.

S kakavovim biskvitom lahko pripravimo različne okuse tort ali pa namesto kakava uporabimo druge arome za obogatitev. Nekaj idej smo zapisali spodaj:


Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Kakavov biskvit za torto

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 180°C. Pekač za torto s premerom 20 cm obložimo s  papirjem za peko. V veliki skledi z električnim mešalnikom stepemo jajca in sladkor in mešamo toliko časa, dokler zmes ni rahla in puhasta, približno 5 minut. V ločeni skledi presejemo moko, kakav v prahu, pecilni prašek in sol. Suhe sestavine postopoma dodamo k jajčni mešanici in po vsakem dodajanju nežno premešamo z gumijasto lopatico, dokler se ne povežejo.

2. Korak

Vmešamo rastlinsko olje in BAM vanilijevo pasto, dokler testo ni gladko in dobro povezano. Testo vlijemo v pripravljen pekač za torto in z lopatico zgladimo vrh. Torto pečemo med 25 do 30 minut ali dokler zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, ne pride ven čist. Biskvit vzamemo iz pečice in pustimo, da se 5 minut ohlaja v pekaču, nato ga prestavimo na rešetko, kjer naj se popolnoma ohladi.

3. Korak Ko se testo ohladi, ga lahko poljubno glazuriramo ali okrasimo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,38 €
Skupaj:
21,42 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno