BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Torta Kinder Bueno

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16
le kdo ne mara teh slavnih cokoladic s slastnim lesnikovim polnilom ali pa ste si kdaj predstavljali da boste lahko jedli torto s skoraj identicnim okusom lesnikove kreme kinder

Le kdo ne mara teh slavnih čokoladic s slastnim lešnikovim polnilom? Ali pa, ste si kdaj predstavljali, da boste lahko jedli torto s skoraj identičnim okusom lešnikove kreme Kinder? Velikokrat slišimo, da lešnikov namaz ni nič posebnega, dokler ga prvič ne poskusite. No, zatem se izkaže, da je okus BAM lešnikovega namaza res skoraj enak kot polnilo v Kinder Bueno čokoladicah. Slaščičarska umetnica Urška Jerman, ga je stlačila v kremo in nastala je krasna, nič presladka torta, ki bo navdušila vse sladokusce.

Če vam zmanjka časa za pripravo torte, lahko pripravite sladico Kinder bueno v kozarcu.

Sestavine recepta zadostujejo za 8 kosov, torto Kinder bueno pa pečemo v pekaču s premerom 18 cm.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Torta Kinder Bueno

  • Čas priprave: 1 ura 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • 100 ml mleka
  • 20 g instant kakava

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 180°C. Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s kakavom in vmešamo z lopatko. Maso razporedimo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 15 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.

2. Korak Med peko biskvita pripravimo mešanico za vlaženje biskvita (mleko segrejemo in v njem raztopimo kakav).
3. Korak

Ko se biskvit ohlaja, pripravimo kremo. 250 g sladke smetane stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi; sir mascarpone gladko zmešamo z lešnikovim namazom. 50 ml smetane segrejemo in v njej stopimo ožeto želatino. Prilijemo jo h kremi in z mešalnikom dobro premešamo. Nazadnje z lopatko primešamo stepeno smetano.

4. Korak

Biskvit prerežemo na dva diska, zgornjega obrežemo na premer 14 cm (4 cm manj od premera torte). Spodnji, večji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo ga s slabo polovico kreme in površino poravnamo. Na kremo položimo manjši biskvit in ga navlažimo. Poljubno ga porišemo z namazom; premažemo ga z ostalo kremo in pri tem pazimo, da najprej zapolnimo rob okoli biskvita. Kremo gladko poravnamo in torto damo v hladilnik, da se ohladi.

5. Korak

Ko je krema ohlajena jo prelijemo s čokoladno glazuro. Smetano segrejemo do vretja in z njo prelijemo mlečno čokolado. Počakamo eno minuto in zmešamo v gladko kremo; nekoliko jo ohladimo in prelijemo po torti. Torto vrnemo v hladilnik in pripravimo še čokolado za dekoracijo. Temno čokolado z oljem stopimo nad paro. Prelijemo jo v manjšo dresirno vrečko in naredimo majhno luknjico. S čokolado narišemo črte po mlečni glazuri, da poustvarimo vzorec čokoladic.

6. Korak

Torto ohlajamo vsaj 5 ur. Ohlajeni torti odstranimo obroč in jo poljubno dekoriramo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-6,17 €
Skupaj:
55,53 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno