BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA15 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Vanilijevo biskvitno testo

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 8
vanilijevo biskvitno testo

Vanilijev biskvit je vrsta testa, ki je narejeno iz preprostih sestavin. Pripravimo ga iz jajca, sladkorja, moka in vanilijeve paste. Rezultat bo lahko, puhasto in zračno testo, ki ga običajno spečemo v okroglem ali pravokotnem pekaču. Izraz "biskvit" se nanaša na teksturo torte, ki ima gobasto in ima ob dotiku prožno teksturo. 


1. Kako pa pripravimo vanilijev biskvit?


Vanilijev biskvit pripravimo tako, da najprej stepemo jajca in sladkor, da se spremenita v rahlo in puhasto strukturo. Nato zmešamo suhe sestavine, kot so moka, kakav v prahu, pecilni prašek ali sodo bikarbono zmešamo in jih presejemo k jajčni zmesi. Dodamo še olje ali maslo in vse skupaj na rahlo premešamo s spatulo. V zadnjem koraku dodamo še BAM vanilijevo pasto, ki poleg tega, da poskrbi za vanilijev okus, tudi poveže vse sestavine in z dodanimi semeni Bourbonske vanilije biskvitnemu testu doda tudi eleganten izgled.

Še nekaj trikov in nasvetov, da biskvit ne "pade dol", najdete tukaj.


Vanilijev biskvit lahko postrežemo kot samostojno sladico ali ga uporabimo kot osnovo za druge sladice, kot so večplastne torte ali vedno pogosteje pripravljene tortice na palčki. Je vsestransko uporaben biskvit, ki ga lahko obogatimo še z drugimi sestavinami, kot so čokolada, agrumi ali mandljev ekstrakt.

Vanilijev biskvit lahko uporabimo v marsikaterem receptu ali pa namesto vanilije uporabimo kakšno drugo sestavino. Nekaj idej čaka spodaj: 



Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1
Pečico segrejemo na 180 °C in 20 cm pekač za torto zaščitimo s papirjem za peko. V veliki skledi stepemo jajca, sladkor in vanilijevo pasto, dokler zmes ne postane bleda in puhasta. V ločeni skledi presejemo moko, pecilni prašek in sol. Mešanico moke postopoma dodamo k jajčni mešanici in jo po vsakem dodajanju nežno pregnetemo z lopatko, dokler testo ni gladko in brez grudic. V testo dodamo stopljeno maslo in mešamo, dokler se maslo ne vmeša.
2
Počasi prilijemo še mleko in testo toliko časa nežno mešamo, da postane gladko in kremasto. Testo vlijemo v pripravljen pekač in z lopatico enakomerno zgladimo vrh. Pečemo med 25 do 30 minut ali dokler zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino peciva, ni čist. Pecivo vzememo iz pečice in pustimo, da se 10 minut hladi v pekaču. Z nožem obkrožimo robove biksvita, da ga sprostimo iz pekača, nato pa testo prenesemo na rešetko, da se popolnoma ohladi.
3
Ko se testo ohladi, ga lahko postrežemo takšnega kot je, ali pa ga po želji okrasimo z glazuro ali stepeno smetano.

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,00 €
Skupaj:
0,00 €0,00 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno