Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Vanilijeva torta z jagodami

  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20
s kombinacijo vanilje in jagod nikakor ne moremo zgresiti pred vami je recept za okusno in lahko vaniljevo torto ki jo sestavljata dve plasti vaniljevega biskvita odlicna vaniljeva krema in sladek jagodni disk

S kombinacijo vanilje in jagod nikakor ne moremo zgrešiti. Pred vami je recept za okusno in lahko vaniljevo torto, ki jo sestavljata dve plasti vaniljevega biskvita, odlična vaniljeva krema in sladek jagodni disk. Namesto vaniljevega stroka smo uporabili BAM vaniljevo pasto, ki kremo prijetno obogati z vonjem in aromo. Na stekleničko je dodana praktična pumpica, ki omogoča enostavno doziranje in trajnejšo svežino vanilijeve paste.

Vanilijevi torti z jagodami se lahko pridruži tudi Pavlova torta.

Sestavine recepta zadostujejo za 8 kosov torte pripravljenih v pekaču za torte s premerom 18 cm.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Vanilijeva torta z jagodami

  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20

Sestavine:

  • 200 g zamrznjenih jagod
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 2 lističa želatine
  • 70 ml vode
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja bourbon
  • 1 jajce (velikostni razred M)
  • 150 ml mleka
  • 65 g kristalnega sladkorja
  • 3 stiski BAM vaniljeve paste
  • 15 g škroba
  • 3 lističi želatine
  • 40 g masla
  • 250 g sladke smetane za stepanje
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1,5 lističa želatine (en listič in pol)
  • 100 g zamrznjenih jagod
  • 50 ml vode

Navodila za uporabo:

1. Korak

Najprej pripravimo jagodni insert, saj se mora dobro strditi. Lističe želatine vsaj 5 minut namakamo v hladni vodi. Jagode segrejemo s sladkorjem, da se zmehčajo, in jih zmeljemo v pire. V toplem jagodnem pireju stopimo ožete lističe želatine. Prelijemo ga v obroč ali pekač, premera 14 cm (4 cm manj od premera torte), ki smo ga obložili z živilsko folijo in dobro zatesnili. Damo v zamrzovalnik, da se strdi.

2. Korak

Pečico segrejemo na 180°C. Jajci s sladkorjem in vaniljevo pasto na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko in jo nežno vmešamo z lopatko. Maso razporedimo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 15 minut. Med peko biskvita pripravimo sladkorno raztopino. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.

3. Korak

Medtem ko se biskvit peče, skuhamo vaniljevo kremo. 1 dl mleka zavremo, ostalega pa gladko zmešamo z jajcem, sladkorjem, vaniljo in škrobom. Jajčno mešanico med mešanjem prilijemo k mleku in kuhamo še približno 5 minut, da se krema zgosti - pomembno je, da med ku- hanjem stalno mešamo z metlico. Kremo odstavimo, ji dodamo maslo in mešamo, da se stopi. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi, nato jo ožamemo in stopimo v topli kremi. Kremo pokrijemo s plastično folijo, tako da se je dotika in jo ohladimo do mlačnega. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Ohlajeno kremo gladko zmešamo, jo v dveh korakih dodamo k smetani in vmešamo z lopatko.

4. Korak

Biskvit prerežemo na dva enaka diska. Zgornjega obrežemo na velikost 14 cm (4 cm manj od premera torte). Spodnji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo ga s slabo polovico kreme; na kremo postavimo manjši biskvit, ga navlažimo in nanj položimo zamrznjen jagodni insert. Premažemo z ostalo kremo in pri tem pazimo, da najprej zapolnimo rob okoli biskvita. Površino poravnamo in torto damo v hladilnik, da se krema učvrsti.

5. Korak

Jagode zavremo z vodo in sladkorjem. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Jagode zmeljemo v pire, ga nekoliko ohladimo (ne sme biti prevroč) in v njem raztopimo ožeto želatino. Mlačen pire prelijemo po hladni kremi in torto damo v hladilnik za še vsaj 4 ure. Ohlajeni torti snamemo obroč in jo poljubno dekoriramo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-3,87 €
Skupaj:
34,83 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno