1
Najprej pripravimo jagodni insert, saj se mora dobro strditi. Lističe želatine vsaj 5 minut namakamo v hladni vodi. Jagode segrejemo s sladkorjem, da se zmehčajo, in jih zmeljemo v pire. V toplem jagodnem pireju stopimo ožete lističe želatine. Prelijemo ga v obroč ali pekač, premera 14 cm (4 cm manj od premera torte), ki smo ga obložili z živilsko folijo in dobro zatesnili. Damo v zamrzovalnik, da se strdi.
2
Pečico segrejemo na 180°C. Jajci s sladkorjem in vaniljevo pasto na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko in jo nežno vmešamo z lopatko. Maso razporedimo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 15 minut. Med peko biskvita pripravimo sladkorno raztopino. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
3
Medtem ko se biskvit peče, skuhamo vaniljevo kremo. 1 dl mleka zavremo, ostalega pa gladko zmešamo z jajcem, sladkorjem, vaniljo in škrobom. Jajčno mešanico med mešanjem prilijemo k mleku in kuhamo še približno 5 minut, da se krema zgosti - pomembno je, da med ku- hanjem stalno mešamo z metlico. Kremo odstavimo, ji dodamo maslo in mešamo, da se stopi. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi, nato jo ožamemo in stopimo v topli kremi. Kremo pokrijemo s plastično folijo, tako da se je dotika in jo ohladimo do mlačnega. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Ohlajeno kremo gladko zmešamo, jo v dveh korakih dodamo k smetani in vmešamo z lopatko.
4
Biskvit prerežemo na dva enaka diska. Zgornjega obrežemo na velikost 14 cm (4 cm manj od premera torte). Spodnji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo ga s slabo polovico kreme; na kremo postavimo manjši biskvit, ga navlažimo in nanj položimo zamrznjen jagodni insert. Premažemo z ostalo kremo in pri tem pazimo, da najprej zapolnimo rob okoli biskvita. Površino poravnamo in torto damo v hladilnik, da se krema učvrsti.
5
Jagode zavremo z vodo in sladkorjem. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Jagode zmeljemo v pire, ga nekoliko ohladimo (ne sme biti prevroč) in v njem raztopimo ožeto želatino. Mlačen pire prelijemo po hladni kremi in torto damo v hladilnik za še vsaj 4 ure. Ohlajeni torti snamemo obroč in jo poljubno dekoriramo.