BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Kako pripraviti najboljšo vanilijevo torto?

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
kako pripraviti najboljso vanilijevo torto

Se sprašujete, kako pripraviti domačo vanilijevo torto? Ta enostaven recept za domačo vaniljevo torto postreže z lahko in puhasto torto, kateri piko na i doda še kremno polnilo. Vanilijeva torta bo popolnoma sladka, sočna in nežna.


BAM nasveti:


  • Poskrbimo, da bodo pred pripravo vse sestavine recepta ogrete na sobno temperaturo. To je mogoče samoumeven korak, a je res pomemben. Pripomore k temu, da se bo vse lepo povezalo in omogočilo, da v testo povabimo zrak, ki ustvari puhasto torto.
  • Uporabimo kvalitetno vanilijo. BAM Vanilijeva pasta vas bo očarala s svojim bogatim vanilijevim okusom, omamnim vonjem in svojo pravo aromo. Je pristen koncentrat bourbonske vanilije iz Madagaskarja ter popolnoma brez alkohola. Pasti so dodana tudi semena vanilije, ki naredijo izgled vaših jedi še bolj atraktiven.
  • Vanilijevo torto pečemo pri nizki temperaturi. S peko torte pri 160°C in tako zagotovimo počasno in enakomerno peko, ki zadrži vlago in poskrbi za sočnost.


Vanilijevo torto lahko obmažemo tudi z vanilijevo kremo za obmazovanje tort ali pa napolnimo z vanilijevo kremo, kjer si pri pripravi pomagamo z BAM mešanico za pripravo vanilijeve kreme.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Kako pripraviti najboljšo vanilijevo torto?

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 160°C ter namastimo in pomokamo dva pekača za torto premera 20 cm. V veliki skledi za mešanje, opremljeni z nastavkom za stepanje, stepemo zmehčano maslo in olje, dokler ne postaneta homogena, približno 3 minute. Maslo se bo dobro steplo le, če so ogreto na sobno temperaturo.

2. Korak

Olju in maslu počasi dodajamo sladkor in močno stepamo, dokler zmes ni svetla in puhasta ter postane zelo bledo rumena, približno 3 minute. Postopoma dodamo jajca. Dodamo še BAM vanilijevo pasto. Zmes stepamo pri visoki moči še 3 minute in tako povabite čim več zraka.

3. Korak

V ločeni skledi presejemo moko, sol in pecilni prašek. K moki, soli in pecilnemu prašku postopoma dodajamo pinjenec. Dodamo ga v štirih sklopih: začnemo s pinjencem in končamo s suhimi sestavinami.

4. Korak

Testo enakomerno razporedimo v pripravljene pekače in pečemo 30 minut ali dokler torta ni rahlo zlato rjave barve in se ob pritisku vrne nazaj. To je odvisno od pečice. Vzamemo iz pečice in prestavimo na rešetko za hlajenje. Pustimo, da se biskvit popolnoma ohladi in premažemo z najljubšo glazuro.

Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno