BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA15 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Orehov biskvit za torto

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 9
orehov biskvit za torto

Orehov biskvit je testo, ki ga pripravimo iz mletih orehov, jajc, sladkorja, moke in drugih sestavin. Orehi običajno zmeljemo v droben prah in nato zmešamo z drugimi sestavinami, da nastane lahek in puhast biskvit z nežnim okusom po oreščkih.

Orehovo biskvit za torto lahko postrežemo kot samostojno ali pa ga kombiniramo s stepeno smetano, svežim sadjem ali drugimi prelivi, da ustvarimo okusno sladico. Lahko postane tudi odlična osnova za torto, ki ji postrežemo za posebne priložnosti, kot so rojstni dnevi in prazniki, lahko pa jo uživamo tudi kot sladko poslastico kadarkoli med letom.

1. Kako pa pripravimo orehov biskvit za torto?

Za pripravo orehovega biskvita običajno najprej jajca ločimo na beljake in rumenjake, nato pa beljake stepamo, dokler se ne spremenijo v čvrsto zmes. V ločeni skledi zmešamo rumenjake, sladkor in mlete orehe, nato pa vmešamo stepene beljake in presejano moko, da dobimo gladko testo. Testo nato vlijemo v pekač in ga pečemo v pečici, dokler se ne zlato rjavo zapeče.

Trike in nasvete, da biskvitno testo ne "pade dol", najdete tukaj.

Orehov biskvit je tako vsestransko testo, ki ga lahko na različne načine prilagodimo različnim okusom in željam. V nekaterih receptih se dodajo samo orehi, medtem ko pri drugih dodamo še cimet, vanilijo ali limonino lupino in tako še dodatno obogatimo njegov okus. Poleg tega pa so orehi vir hranilnih vsebin in lahko tako z njimi ustvarimo zdravo sladico.

Z orehovim biskvitom lahko pripravimo kar nekaj sladic ali pa za osnovo torte uporabimo tudi druge okuse biskvitov. Nekaj receptov čaka spodaj:


Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1
Pečico segrejemo na 180 °C in 23 cm pekač za torte, zaščitimo s papirjem za peko. V veliki skledi z električnim mešalnikom stepemo beljake, dokler na zmesi ne nastanejo čvrste konice. V drugi skledi stepemo rumenjake in sladkor, dokler ne postanejo rahli in kremasti.
2
Mešanici rumenjakov dodamo mlete orehe in dobro premešamo. Moko, pecilni prašek in sol presejemo v skledo z mešanico rumenjakov ter premešamo. V skledo dodamo še olje, mleko in BAM vanilijevo pasto ter mešamo da dobimo gladko zmes brez grudic. Previdno vmešamo še stepene beljake in mešamo, dokler niso popolnoma vmešani.
3
Testo vlijemo v pripravljen pekač za torto in z lopatko zgladimo vrh. Torto pečemo v ogreti pečici med 30 do 35 minut ali dokler zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, ne pride ven čist. Kolač vzememo iz pečice in ga pustimo med 10 do 15 minut, da se hladi v pekaču. Nato pa ga prenesemo na rešetko, da se popolnoma ohladi.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno