Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Torta z okusom potratne potice

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 28
torta z okusom potratne potice je se ena tradicionalna sladica v moderni obleki sestavljena je iz kakavovega in svetlega biskvita orehovega moussa in skutine kreme

Torta z okusom potratne potice je še ena tradicionalna sladica v moderni obleki. Sestavljena je iz kakavovega in svetlega biskvita, orehovega moussa in skutine kreme. Torta je lahka, sočna in aromatična, pa še lepa je videti. Priporočamo, da jo poskusite, pa kdo ve – morda se za naslednje praznike znajde na vaši mizi namesto tradicionalne potice.

Recept za torto z okusom potratne potice je del tretje BAM knjige receptov: Moderne sladice.

Za pripravo potrebujemo dva okrogla obroča premera 18 cm in 16 cm. Poleg časa priprave pa moramo upoštevati še čas zamrzovanja: 2 uri in 12 ur.

Ob torto z okusom potratne potice lahko postrežemo tudi:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Torta z okusom potratne potice

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 28

Sestavine:

  • 50 g jajc (1 M jajce)
  • 30 g kristalnega sladkorja
  • 30 g gladke moke
  • 65 g vode
  • 10 g vaniljevega sladkorja
  • 60 g mletih orehov
  • 50 g mleka
  • 20 g domačega ruma
  • 15 g kristalnega sladkorja
  • 1 listič želatine
  • 60 g sladke smetane za stepanje
  • 50 g mleka
  • 2 lističa želatine
  • 130 g pasirane skute
  • drobno naribana lupinica 1 bio limone
  • 2 stiska BAM vaniljeve paste
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 220 g sladke smetane za stepanje

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 180 °C. Jajce s sladkorji na najvišji hitrosti stepamo vsaj 5 minut. Moko zmešamo s kakavom, presejemo na jajčno maso in nežno vmešamo z lopatko. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, premera 16 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 7–8 minut. Pečen biskvit po par minutah vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.

2. Korak

Po enakem postopku pripravimo še svetel biskvit. Ohlajenima biskvitoma odrežemo tanko vrhnjo plast.

1. Korak

Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Mleko z rumom in sladkorjem zavremo, odstavimo in v njem raztopimo ožeto želatino. Vrelo mleko prelijemo po orehih in dobro premešamo. Ko se masa ohladi do mlačnega, ji z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.

2. Korak

Na podstavek damo list plastične živilske folije, nanjo postavimo obroč, premera 16 cm, in folijo tesno ovijemo okoli. Na dno položimo temen biskvit in ga navlažimo s polovico sladkorne raztopine; enakomerno ga premažemo z orehovim moussom. Orehov mousse pokrijemo s svetlim biskvitom, z rokami nežno potisnemo ob kremo in navlažimo s preostalo sladkorno raztopino. Damo za dve uri v zamrzovalnik.

1. Korak

Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Skuto gladko zmešamo s sladkorjem, limonino lupinico in vaniljevo pasto. Mleko segrejemo do vretja in v njem raztopimo ožeto želatino. Prilijemo ga k skutini kremi in dobro premešamo. Z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.

1. Korak

Podstavek obložimo s plastično živilsko folijo, nanjo postavimo obroč, premera 18 cm, in folijo tesno ovijemo okoli obroča. Zamrznjeno sredico ločimo od obroča in jo položimo v sredino večjega obroča.

2. Korak

Skutino kremo nadevamo v dresirno vrečko. S kremo najprej zapolnimo rob okoli sredice, nato jo nabrizgamo do vrha obroča. S paletnim nožem površino gladko poravnamo in torto zamrznemo za 12 ur.

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladkor, vodo in kondenzirano mleko v manjši kozici zavremo in kuhamo do temperature 103 °C. Sirup odstavimo, dodamo ožeto želatino in mešamo, da se stopi. Prelijemo ga po čokoladi, počakamo eno minuto in s paličnim mešalnikom gladko zmešamo. Glazuro precedimo in pokrijemo s plastično živilsko folijo tako, da se je dotika. Damo v hladilnik.

1. Korak

Glazuro segrejemo na 30–32 °C, premešamo in precedimo. Zamrznjeno torto ločimo od obroča, jo položimo na ožjo posodo ali večji kozarec in torto prelijemo. Počakamo, da odvečna glazura steče, in odstranimo višek glazure, ki visi s torte; torto nato s pomočjo dveh paletnih nožev prestavimo na podstavek, poljubno dekoriramo in damo v hladilnik, da se počasi odtali.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-9,42 €
Skupaj:
84,77 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno