1
Pečico segrejte na 180°C. Pekač za torto poškropite s pršilom proti prijemanju.
2
V veliki skledi z ročnim mešalnikom ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za lopatice, stepajte maslo 1 minuto na srednji hitrosti, dokler ni popolnoma gladko in kremasto. Dodajte rjavi sladkor in stepajte na srednji hitrosti, dokler ne postane kremasto, približno 1 minuto. Pri srednji do visoki hitrosti vmešajte jajce, rumenjak in BAM vanilijevo pasto, dokler se sestavine ne združijo. Po potrebi postrgajte stranice in dno posode.
3
V ločeni skledi zmešajte moko, koruzni škrob, sodo bikarbono in sol. Pri nizki hitrosti počasi vmešajte mokre sestavine, dokler se ne povežejo. Testo za piškote bo precej gosto. Dodajte BAM temno čokolado in mešajte približno 5 sekund, da se enakomerno porazdeli.
4
Testo za piškote enakomerno vtisnite v pripravljen pekač. Pecite 20-25 minut ali dokler kolač ni rahlo zlato rjav. Morda boste želeli torto po 15 minutah ohlapno pokriti z aluminijasto folijo, da preprečite močno porjavitev ob robovih. Vzamemo iz pečice in pekač postavimo na rešetko, da se popolnoma ohladi. Ko je torta ohlajena, z ostrim nožem ali kovinsko lopatko odstranite stranice piškotne torte iz pekača in prenesite v servirno posodo.