1
Pečico segrejemo na 180°C. Tri pekače za torto s premerom 20 cm, obložite s papirjem za peko.
2
Pripravimo biskvit. Moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol stepemo.
3
Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z lopatico ali nastavkom za stepanje, stepajte maslo in sladkor pri srednji do visoki hitrosti, stepamo toliko časa, dokler ne postane gladko in kremasto, približno 2 minuti.
4
Stepemo beljake, dokler ne naredijo čvrstih vršičkov. Nato dodamo kislo smetano, BAM vanilijevo pasto in kokosov ekstrakt. Stepamo, dokler se sestavine ne povežejo. Zmes bo zaradi mešanja različnih tekstur in trdnega masla videti strjena. Z mešalnikom na nizki hitrosti počasi dodamo še suhe sestavine, kokosovo mleko in ananasov sok. Stepamo pri nizki hitrosti, dokler se sestavine ne povežejo. Nato vmešamo narezan kokos in koščke ananasa, dokler se še ta ne povežeta z ostalimi sestavinami. Testo bo rahlo gosto.
5
Maso enakomerno vlijemo v tortne modele. Pečemo približno 22-24 minut oziroma dokler biskvit ni pečen. Pustimo, da se biskviti popolnoma ohladijo v pekačih.
6
Nadaljujemo s pripravo ananasove kreme. S pomočjo vodne kopeli pripravimo kremo. Jajce, rumenjake, sladkor, koruzni škrob, ananasov sok in sol stepemo v zgornjem loncu vodne kopeli (loncu brez vode). Med kuhanjem nadaljujemo z mešanjem, saj nenehno mešanje preprečuje, da bi se rumenjaki strdili. Mešamo in kuhamo, dokler zmes ne postane rahlo gosta, po teksturi podobna holandski omaki, to bo približno 10 minut. Če se krema ne zgosti, povečamo ogenj in nadaljujemo z mešanjem. Odstranimo ponev z ognja. Penasto vmešamo še maslo. Maslo se bo zaradi toplote kreme stopilo. Kremo prelijemo v skledo in neposredno na vrh položimo kos plastične folije, tako da se dotika vrha skute. (Tako preprečite, da bi se na vrhu naredila nežaželena skorja.) Ohladimo. Med ohlajanjem se bo krema še zgoščala. Ko se ohladi, lahko plastično folijo odstranimo.
7
Pripravimo glazuro. V veliki skledi z ročnim mešalnikom ali stoječim mešalnikom, opremljenim z metlico ali nastavkom za metlico, stepemo kremni sir in maslo. Stepamo toliko časa, da postane kremaste strukture. To je približno 2 minuti. Dodamo sladkor v prahu, kokosovo mleko ali ananasov sok, BAM vanilijevo pasto in sol, medtem ko je mešalnik meša pri nizki temperaturi. Stepamo pri nizki hitrosti 30 sekund, nato še dve minuti stepamo pri najvišji hitrosti. Če želimo, da je glazura nekoliko gostejša, dodamo še 30 g sladkorja v prahu.
8
Sestavimo in okrasimo. Če so biskvitne plasti v obliki kupole, z velikim nazobčanim nožem odrežemo tanko plast z vrhov, da ustvarimo ravno površino. Prvo plast torte položimo na stojalo za torte, vrtljivi krožnik za torte ali servirni krožnik. Po vrhu enakomerno porazdelimo tretjino glazure. Na vrh glazure razporedimo 1/4 ananasove kreme. Prekrijemo z drugo plastjo torte in enakomerno pokrijemo vrh z drugo tretjino glazure, nato pa dodamo novo plast s ¼ kreme. Na vrh previdno položimo tretjo plast torte. Torto hladimo 30–60 minut. Torto vzamemo iz hladilnika in torto namažemo s preostalo glazuro.
9
Okrasimo s koščki ananasa.