Torta z ananasom in kokosom
Čas priprave:
1 ura 30 min
Težavnost:
3
Št. sestavin:
28
|
|
Torta z ananasom in kokosom je izjemno sočna in mehka. Torta je narejena iz kokosovega mleka, nastrganega kokosa, ananasovega soka in koščkov ananasa. Čudovita kombinacija sestavin, ki obljubljajo odličen okus.
Torta z ananasom in kokosom ponudi neverjetno ravnovesje med mehkim, prožnim in sočnim. Kokos v torti doda tudi vlago, ki poskrbi, da kos torte drži vaše vilice.
A to popolnost dosežemo le, če natančno sledimo receptu, za kar poskrbijo tudi moka, samo jajčni beljaki (brez rumenjakov v testu) in kislo smetano.
Še nekaj BAM nasvetov:
- Uporabimo pravo kokosovo mleko. Večina tekočine v recepptu za ananasovo torto s kokosom je kokosovo mleko. Kokosovo mleko se deli na tistega, ki je primerno za pitje in tistega, ki je primerno za peko. Tisto za peko je nesladkano in je bolj kremasto ter gostejše od navadnega mleka.
- Uporabimo sladkan nastrgan kokos, ker je bolj vlažen kot nesladkan, kar naredi veliko razliko v sami teksturi torte. Sladkan kokos se včasih prodaja kot dolgi tanki koščki. Priporočamo, da kokos zmečkate v kuhinjskem robotu ali ga grobo sesekljate.
- Prepričajmo se, da so vse sestavine sobne temperature, da se testo zlahka in enakomerno zmeša. Preprosto povedano, hladne sestavine se ne bodo pravilno povezale, da bi nastali puhasti biskviti za torto.
Namesto kokosove torte z ananasom lahko ponudimo tudi: