Zaradi povečanega števila naročil, bodo paketi prišli malenkost kasneje. Hvala za razumevanje!

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Paketi

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Torta z ananasom in kokosom

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 28
torta je narejena iz kokosovega mleka nastrganega kokosa ananasovega soka in kosckov ananasa

Torta z ananasom in kokosom je izjemno sočna in mehka. Torta je narejena iz kokosovega mleka, nastrganega kokosa, ananasovega soka in koščkov ananasa. Čudovita kombinacija sestavin, ki obljubljajo odličen okus. Torta z ananasom in kokosom ponudi neverjetno ravnovesje med mehkim, prožnim in sočnim. Kokos v torti doda tudi vlago, ki poskrbi, da kos torte drži vaše vilice. A to popolnost dosežemo le, če natančno sledimo receptu, za kar poskrbijo tudi moka, samo jajčni beljaki (brez rumenjakov v testu) in kislo smetano.

Še nekaj BAM nasvetov: 

  • Uporabimo pravo kokosovo mleko. Večina tekočine v recepptu za ananasovo torto s kokosom je kokosovo mleko. Kokosovo mleko se deli na tistega, ki je primerno za pitje in tistega, ki je primerno za peko. Tisto za peko je nesladkano in je bolj kremasto ter gostejše od navadnega mleka.
  • Uporabimo sladkan nastrgan kokos, ker je bolj vlažen kot nesladkan, kar naredi veliko razliko v sami teksturi torte. Sladkan kokos se včasih prodaja kot dolgi tanki koščki. Priporočamo, da kokos zmečkate v kuhinjskem robotu ali ga grobo sesekljate.
  • Prepričajmo se, da so vse sestavine sobne temperature, da se testo zlahka in enakomerno zmeša. Preprosto povedano, hladne sestavine se ne bodo pravilno povezale, da bi nastali puhasti biskviti za torto.

Namesto kokosove torte z ananasom lahko ponudimo tudi:


Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Torta z ananasom in kokosom

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 28

Sestavine:

  • 285 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1 čajna žlička soli
  • 170 g nesoljenega masla, zmehčanega na sobno temperaturo
  • 300 g sladkorja
  • 4 veliki beljaki, sobne temperature
  • 120 g kisle smetane, pri sobni temperaturi
  • 2 žlički BAM vanilijeve paste
  • 1 čajna žlička kokosovega ekstrakta
  • 180 ml kokosovega mleka, sobne temperature
  • 30 ml ananasovega soka
  • 80 g sladkanega naribanega kokosa
  • 225 g koščkov ananasa
  • 1 veliko jajce
  • 2 velika rumenjaka
  • 65 g sladkorja
  • 1 in 1/2 čajne žličke koruznega škroba
  • 80 ml ananasovega soka iz pločevinke
  • 1/8 čajne žličke soli
  • 60 g nesoljenega masla, zmehčanega na sobno temperaturo
  • 225 g polnomastnega kremnega sira, zmehčanega na sobni temperaturi
  • 115 g nesoljenega masla, zmehčanega na sobno temperaturo
  • 360 g sladkorja v prahu in dodatnih 30 g, če bo potrebno
  • 2 žlici kokosovega mleka ali ananasovega soka (po vaši izbiri)
  • 1/2 čajne žličke BAM vanilijeve paste
  • 1/8 čajne žličke soli
  • za okras: koščki svežega ali konzerviranega ananasa in ali 80 g sladkanega naribanega kokosa

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 180°C. Tri pekače za torto s premerom 20 cm, obložite s papirjem za peko.

2. Korak

Pripravimo biskvit. Moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol stepemo.

3. Korak

Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z lopatico ali nastavkom za stepanje, stepajte maslo in sladkor pri srednji do visoki hitrosti, stepamo toliko časa, dokler ne postane gladko in kremasto, približno 2 minuti.

4. Korak

Stepemo beljake, dokler ne naredijo čvrstih vršičkov. Nato dodamo kislo smetano, BAM vanilijevo pasto in kokosov ekstrakt. Stepamo, dokler se sestavine ne povežejo. Zmes bo zaradi mešanja različnih tekstur in trdnega masla videti strjena. Z mešalnikom na nizki hitrosti počasi dodamo še suhe sestavine, kokosovo mleko in ananasov sok. Stepamo pri nizki hitrosti, dokler se sestavine ne povežejo. Nato vmešamo narezan kokos in koščke ananasa, dokler se še ta ne povežeta z ostalimi sestavinami. Testo bo rahlo gosto.

5. Korak

Maso enakomerno vlijemo v tortne modele. Pečemo približno 22-24 minut oziroma dokler biskvit ni pečen. Pustimo, da se biskviti popolnoma ohladijo v pekačih.

6. Korak

Nadaljujemo s pripravo ananasove kreme. S pomočjo vodne kopeli pripravimo kremo. Jajce, rumenjake, sladkor, koruzni škrob, ananasov sok in sol stepemo v zgornjem loncu vodne kopeli (loncu brez vode). Med kuhanjem nadaljujemo z mešanjem, saj nenehno mešanje preprečuje, da bi se rumenjaki strdili. Mešamo in kuhamo, dokler zmes ne postane rahlo gosta, po teksturi podobna holandski omaki, to bo približno 10 minut. Če se krema ne zgosti, povečamo ogenj in nadaljujemo z mešanjem. Odstranimo ponev z ognja. Penasto vmešamo še maslo. Maslo se bo zaradi toplote kreme stopilo. Kremo prelijemo v skledo in neposredno na vrh položimo kos plastične folije, tako da se dotika vrha skute. (Tako preprečite, da bi se na vrhu naredila nežaželena skorja.) Ohladimo. Med ohlajanjem se bo krema še zgoščala. Ko se ohladi, lahko plastično folijo odstranimo.

7. Korak

Pripravimo glazuro. V veliki skledi z ročnim mešalnikom ali stoječim mešalnikom, opremljenim z metlico ali nastavkom za metlico, stepemo kremni sir in maslo. Stepamo toliko časa, da postane kremaste strukture. To je približno 2 minuti. Dodamo sladkor v prahu, kokosovo mleko ali ananasov sok, BAM vanilijevo pasto in sol, medtem ko je mešalnik meša pri nizki temperaturi. Stepamo pri nizki hitrosti 30 sekund, nato še dve minuti stepamo pri najvišji hitrosti. Če želimo, da je glazura nekoliko gostejša, dodamo še 30 g sladkorja v prahu.

8. Korak

Sestavimo in okrasimo. Če so biskvitne plasti v obliki kupole, z velikim nazobčanim nožem odrežemo tanko plast z vrhov, da ustvarimo ravno površino. Prvo plast torte položimo na stojalo za torte, vrtljivi krožnik za torte ali servirni krožnik. Po vrhu enakomerno porazdelimo tretjino glazure. Na vrh glazure razporedimo 1/4 ananasove kreme. Prekrijemo z drugo plastjo torte in enakomerno pokrijemo vrh z drugo tretjino glazure, nato pa dodamo novo plast s ¼ kreme. Na vrh previdno položimo tretjo plast torte. Torto hladimo 30–60 minut. Torto vzamemo iz hladilnika in torto namažemo s preostalo glazuro.

9. Korak

Okrasimo s koščki ananasa.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno