Tudi vi obožujete bogat čokoladno-lešnikov okus Ferrero Rocher kroglic? Potem boste navdušeni nad prav tako bogatim kremnim okusom Ferrero torte.
Ferrero Rocher razveseljuje čokoholike po svetu že skoraj 40 let
Ferrero Rocher kroglice so nedvomno ene izmed najbolj priljubljenih čokoladic na svetu. Zgodovina lešnika v bogati kremi in vaflju, oblitim s čokolado ter posutim z lešniki je tako bogata kot kroglice same. Leta 1946 je Pietro Ferrero, italijanski slaščičar iz Torina, odprl svojo majhno slaščičarno.
Zaradi 2. svetovne vojne je takrat primanjkovalo kakava in slaščic, zato je Ferrero zmešal lešnike, rastlinsko olje in kakav ter ustvaril čudovit čokoladno-lešnikov namaz, ki je njegovo slaščičarno zapisal v čokoladno zgodovino. 34 let kasneje je takrat že uspešno podjetje predstavilo Ferrero Rocher kroglice, po mnenju mnogih danes njihov najbolj prodajan izdelek.
Recept za domačo Ferrero torto
Domača Ferrero torta je prava paša za oči in brbončice, saj je narejena iz lešnikov, čokolade, piškotov, lešnikovega likerja in čokoladno-lešnikovega namaza. Za bogat kremni okus poskrbita čokoladna krema in lešnikov liker, za pridih krhkosti pa drobljeni piškoti.
Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.
1. Korak
Nad vodno soparo stopite čokolado v kapljicah. Ko je čokolada še vroča, dodajte čokoladno-lešnikov namaz in mešajte, da se sestavine prepojijo med sabo.
2. Korak
Z električnim mešalnikom v posodi zmešajte drobljene lešnike, moko, kakav v prahu, pecilni prašek, sladkor v prahu in sol.
3. Korak
V drugi posodi z električnim mešalnikom na visoki hitrosti stepite kristalni sladkor in maslo, da zmes postane rahla. Dodajte 2 jedilni žlici lešnikovega likerja (ali lešnikovega sirupa) in jajčne rumenjake ter mešajte, dokler se sestavine popolnoma ne prepojijo med seboj. Dodajte še mešanico čokolade in čokoladno-lešnikovega namaza ter dobro premešajte.
4. Korak
S spatulo primešajte še mešanico iz prve posode ter znova stepajte z električnim mešalnikom.
5. Korak
V čisti posodi z očiščenimi metlicami stepite beljake v trd sneg, nato pa jim nežno primešajte čokoladno zmes. Previdno in počasi mešajte, da nastane enakomerna zmes.
6. Korak
Testo prelijte v oba okrogla pekača in pecite pri temperaturi 180 °C približno 40 minut. Če je biskvit pečen, lahko preverite s pomočjo zobotrebca, ki ga zapičite v sredino testa. Če se na zobotrebcu nahajajo koščki testa, potem testo še ni pečeno. Če pa je zobotrebec popolnoma suh ali se na njem nahaja zelo malo suhih koščkov testa, je testo pečeno.
7. Korak
Ko je testo pečeno, ga vzemite iz pekača, da se ohladi, nato pa testo iz obeh pekačev prepolovite, da dobite 4 okrogle plasti.
1. Korak
Priprave preliva se lotite tako, da z električnim mešalnikom stepete maslo in čokoladno-lešnikov namaz, da mešanica postane rahla. Dodajte še ščepec soli.
2. Korak
Vsako plast biskvita navlažite z lešnikovim likerjem (ali lešnikovim sirupom), nato pa vsako plast premažite s čokoladno kremo in posujte z zdrobljenimi hrustljavimi piškoti.
3. Korak
Plasti naložite eno na drugo, nato pa torto z vseh strani s spatulo premažite s preostankom čokoladne mešanice in okrasite z drobljenimi lešniki ter Ferrero Rocher kroglicami.
4. Korak
Ferrero torta naj stoji v hladilniku vsaj kakšno uro pred serviranjem.
2 jedilni žlici lešnikovega likerja (lahko ga nadomestite z lešnikovim sirupom)
7 jajc
ščepec soli
sestavine za preliv in dekoracijo
450 g masla (segretega na sobno temperaturo)
300 g BAM čokoladno-lešnikovega namaza
ščepec soli
hrustljavi piškoti (zdrobljeni)
½ skodelice lešnikovega likerja (ali lešnikovega sirupa)
Ferrero Rocher kroglice
BAM praženi drobljeni lešniki
Navodila za uporabo:
priprava biskvita
1. Korak
Nad vodno soparo stopite čokolado v kapljicah. Ko je čokolada še vroča, dodajte čokoladno-lešnikov namaz in mešajte, da se sestavine prepojijo med sabo.
2. Korak
Z električnim mešalnikom v posodi zmešajte drobljene lešnike, moko, kakav v prahu, pecilni prašek, sladkor v prahu in sol.
3. Korak
V drugi posodi z električnim mešalnikom na visoki hitrosti stepite kristalni sladkor in maslo, da zmes postane rahla. Dodajte 2 jedilni žlici lešnikovega likerja (ali lešnikovega sirupa) in jajčne rumenjake ter mešajte, dokler se sestavine popolnoma ne prepojijo med seboj. Dodajte še mešanico čokolade in čokoladno-lešnikovega namaza ter dobro premešajte.
4. Korak
S spatulo primešajte še mešanico iz prve posode ter znova stepajte z električnim mešalnikom.
5. Korak
V čisti posodi z očiščenimi metlicami stepite beljake v trd sneg, nato pa jim nežno primešajte čokoladno zmes. Previdno in počasi mešajte, da nastane enakomerna zmes.
6. Korak
Testo prelijte v oba okrogla pekača in pecite pri temperaturi 180 °C približno 40 minut. Če je biskvit pečen, lahko preverite s pomočjo zobotrebca, ki ga zapičite v sredino testa. Če se na zobotrebcu nahajajo koščki testa, potem testo še ni pečeno. Če pa je zobotrebec popolnoma suh ali se na njem nahaja zelo malo suhih koščkov testa, je testo pečeno.
7. Korak
Ko je testo pečeno, ga vzemite iz pekača, da se ohladi, nato pa testo iz obeh pekačev prepolovite, da dobite 4 okrogle plasti.
priprava preliva in dekoracija
1. Korak
Priprave preliva se lotite tako, da z električnim mešalnikom stepete maslo in čokoladno-lešnikov namaz, da mešanica postane rahla. Dodajte še ščepec soli.
2. Korak
Vsako plast biskvita navlažite z lešnikovim likerjem (ali lešnikovim sirupom), nato pa vsako plast premažite s čokoladno kremo in posujte z zdrobljenimi hrustljavimi piškoti.
3. Korak
Plasti naložite eno na drugo, nato pa torto z vseh strani s spatulo premažite s preostankom čokoladne mešanice in okrasite z drobljenimi lešniki ter Ferrero Rocher kroglicami.
4. Korak
Ferrero torta naj stoji v hladilniku vsaj kakšno uro pred serviranjem.