BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Torta Snickers

  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 21
torta snickers

Če imate radi karamelo, arašide in čokolado, berite dalje. Torta Snickers je sestavljena iz čokoladnega biskvita, karamele in dveh krem.

V spodnji torte Snickers plasti je mlečna čokoladna krema, za katero smo uporabili BAM mlečno čokolado, v zgornji pa se skriva BAM zlata čokolada, ki ima izrazit okus po karameli in rahlo slan pridih. Torta je kremna, okusi pa prijetno nežni.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Karamelo v receptu lahko zamenjamo s kupljeno, jo naredimo iz kondenziranega mleka ali karamelnih bonbonov in smetane. Če uporabimo kupljeno, predlagamo BAM Toffee karamela, ki lahko s svojim razkošnim okusom obogati okus sladoleda, zaradi svoje strukture pa je toffee karamela primerna kot polnilo za doma pripravljene praline. Poln okus preliva Toffee karamela, ki spominja na okus Snickers čokoladic, doda okus polnilu za torte.

Z novim okusom BAM preliva lahko pripravimo tudi piškote s Toffee karamelo. Recept čaka TUKAJ.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Torta Snickers

  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 21

Sestavine:

  • 70 ml mleka
  • 20 g instant kakava

Navodila za uporabo:

1. Korak Najprej pripravimo karamelo. Sladkor na srednji temperaturi segrevamo, da se stopi. Sladkorja ne mešamo, ampak občasno potresemo kozico/ponev. Pazimo, da sladkorja ne zažgemo, saj bo karamela grenka. Ko se sladkor stopi, mu med mešanjem prilijemo segreto smetano (če se naredijo kepe sladkorja, ne obupamo - na nizki temperaturi med mešanjem kuhamo dalje, dokler se sladkor ne stopi) in nato dodamo še maslo. Kuhamo, dokler se karamela ne začne gostiti in dobi kremno strukturo. Karamelo prelijemo v čisto posodo in jo na stik pokrijemo s plastično folijo. Pustimo, da se ohladi. Lahko preskočimo vse te korake in uporabimo BAM Toffee karamelo.
2. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s kakavom in nežno vmešamo z lopatko. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 15 minut. Med peko biskvita pripravimo kakav za vlaženje. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
3. Korak Čokolado s 50 g sladke smetane stopimo nad paro, ostalo smetano stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Ko se čokolada stopi, v njej raztopimo ožeto želatino in čokolado ohladimo do mlačnega. Ohlajeni čokoladi v dveh korakih z lopatko prime- šamo stepeno smetano.
4. Korak Biskvit prerežemo na dva enaka dela. Zgornji biskvit obrežemo na velikost premera 14 cm (4 cm manj od premera torte). Spodnji, večji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo ga z mlečno kremo in torto damo v hladilnik, da se krema učvrsti.
5. Korak Zlato čokolado s 50 g smetane stopimo nad paro, 200 g sladke smetane pa stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Ko se čokolada stopi, v njej raztopimo ožeto želatino in čokolado ohladimo do mlačnega. Ohlajeni čokoladi v dveh korakih z lopatko primešamo stepeno smetano.
6. Korak Biskvit postavimo na mlečno kremo in ga navlažimo. Karamelo zmešamo z arašidi in z njo obložimo biskvit. Premažemo ga s karamelno čokoladno kremo in pazimo, da najprej zapolnimo rob okoli biskvita. Površino gladko poravnamo in torto damo v hladilnik, da se učvrsti.
7. Korak Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto in z lopatko gladko zmešamo. Čokolado nekoliko ohladimo in jo prelijemo po ohlajeni kremi. Posipamo z arašidi. Torto ohlajamo vsaj 5 ur.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,54 €
Skupaj:
13,86 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno