BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Affogato čokoladni mousse

  • (1)
  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6
affogato cokoladni mousse

Affogato v italijanščini pomeni dobesedno "utopljen". Beseda se uporablja za opis, ko hrano prelijemo s tekočino, običajno z vročo tekočino prelijemo hladno hrano. Pri nas je dobro poznana različica kave, kjer z vročo kavo prelijemo sladoled. Tokrat pa smo pripravili recept za čokoladni mousse na “affogato” način.

Sama priprava je popolnoma enostavna, rezultat pa bo odličen čokoladni mousse z espressom. Če ste na večerjo povabili goste in iščete prijetno, a preprosto sladico, ki jo je mogoče enostavno pripraviti vnaprej, poskusite pripraviti affogato čokoladni mousse. Sestavine recepta zadostujejo za 4 do 6 porcij. 

Ob affogato čokoladni mousse lahko postavimo tudi: 

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Affogato čokoladni mousse

  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

V ponev damo espresso, mascarpone sir in BAM temno čokolado. Mešamo pri srednjem ognju. Ko se čokolada stopi, zmes odstavimo z ognja in stresemo v veliko skledo mešalnika, da se ohladi.

2. Korak

Ko se ohladi, z drugo posodo za mešanje in električnim stepalnikom stepite beljake v trd sneg. Dodamo ščepec soli in sladkor, ter ponovno stepamo minuto, da zmes postane trda.

3. Korak

V kremno mešanico vmešajte 1/3 stepenih beljakov, nato pa z veliko kovinsko žlico nežno vmešajte preostanek beljakov. Poskusite obdržati čim več zraka.

4. Korak

Razdelite med 4-6 majhnih kozarčkov in nežno stresajte, da se vrhovi zravnajo. Nato vse skupaj ohlajajte še štiri ure, najbolje pa čez noč. Pred postrežbo, čokoladni mousse potresite s kakavom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,38 €
Skupaj:
21,42 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno