Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokoladni mousse

  • (1)
  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7
zelite dekadenten in super enostaven cokoladni mousse ki za svojo pripravo potrebuje le 15 minut cokoladni mousse  s sedmimi sestavinami je najhitrejsa in najbolj domiselna sladica kar jih boste kdaj pripravili

Želite dekadenten in super enostaven čokoladni mousse, ki za svojo pripravo potrebuje le 15 minut? Čokoladni mousse  s sedmimi sestavinami je najhitrejša in najbolj domiselna sladica, kar jih boste kdaj pripravili!


Čokoladni mousse je klasična, dekadentna sladica, ki stoji za zastrašujočo pripravo. Tradicionalni čokoladni mousse zahteva ločevanje jajc in temperiranje čokolade, kar da tisto popolno kombinacijo svilnatega, bogatega ter lahkotnega in zračnega. In ne glede na to, kako čudovito je to, zahteva kar nekaj časa.

Zato smo pripravo tega čokoladnega moussa malo poenostavili. Potrebovali bomo le sedem sestavin, 10 minut in mešalnik.


Med pripravo ločevanje jajc ali temperiranje čokolade ne bo potrebno. 

Ob čokoladni mousse lahko postrežemo še:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladni mousse

  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

BAM temno čokolado, espresso v prahu in jajce damo v mešalnik. V ponvi segrejemo 1/4 količino vode do vrenja. V čokolado vlijemo vrelo vodo in na visoki hitrosti mešamo do gladkega.

2. Korak

Segrejemo 160 ml sladke smetane, a pazimo, da ne zavre. Smetano med mešanjem prelijemo v čokoladno mešanico. Dodamo BAM vanilijevo pasto in sol ter mešamo pri visoki hitrosti 1 minuto. Zmes mora biti kremasta in gladka, brez ostankov čokolade.

3. Korak

V ločeni skledi stepemo 120 ml sladke smetane za stepanje, dokler ne nastanejo mehki vrhovi. Čokoladno mešanico vlijemo v stepeno smetano in nežno premešamo, da se popolnoma združi in ne ostanejo žepki nezmešane stepene smetane.

4. Korak

Z žlico razdelimo čokoladni mousse v štiri do šest posameznih posod, odvisno od tega, kako velike porcije želimo imeti. Hladimo vsaj eno uro, da se strdi. Postrežemo s svežo stepeno smetano, jagodami in čokoladnimi ostružki!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,54 €
Skupaj:
13,86 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno