Sestavine:
- 1 jajce
- 225 g BAM temne čokolade
- 1 čajna žlica espressa v prahu
- 60 ml vode
- 2 čajni žlički BAM vanilijeve paste
- 160 ml + 120 ml sladke smetane
- ščep soli
Želite dekadenten in super enostaven čokoladni mousse, ki za svojo pripravo potrebuje le 15 minut? Čokoladni mousse s sedmimi sestavinami je najhitrejša in najbolj domiselna sladica, kar jih boste kdaj pripravili!
Čokoladni mousse je klasična, dekadentna sladica, ki stoji za zastrašujočo pripravo. Tradicionalni čokoladni mousse zahteva ločevanje jajc in temperiranje čokolade, kar da tisto popolno kombinacijo svilnatega, bogatega ter lahkotnega in zračnega. In ne glede na to, kako čudovito je to, zahteva kar nekaj časa.
Zato smo pripravo tega čokoladnega moussa malo poenostavili. Potrebovali bomo le sedem sestavin, 10 minut in mešalnik.
Med pripravo ločevanje jajc ali temperiranje čokolade ne bo potrebno.
Ob čokoladni mousse lahko postrežemo še:
BAM temno čokolado, espresso v prahu in jajce damo v mešalnik. V ponvi segrejemo 1/4 količino vode do vrenja. V čokolado vlijemo vrelo vodo in na visoki hitrosti mešamo do gladkega.
Segrejemo 160 ml sladke smetane, a pazimo, da ne zavre. Smetano med mešanjem prelijemo v čokoladno mešanico. Dodamo BAM vanilijevo pasto in sol ter mešamo pri visoki hitrosti 1 minuto. Zmes mora biti kremasta in gladka, brez ostankov čokolade.
V ločeni skledi stepemo 120 ml sladke smetane za stepanje, dokler ne nastanejo mehki vrhovi. Čokoladno mešanico vlijemo v stepeno smetano in nežno premešamo, da se popolnoma združi in ne ostanejo žepki nezmešane stepene smetane.
Z žlico razdelimo čokoladni mousse v štiri do šest posameznih posod, odvisno od tega, kako velike porcije želimo imeti. Hladimo vsaj eno uro, da se strdi. Postrežemo s svežo stepeno smetano, jagodami in čokoladnimi ostružki!