BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Enostavne sladice v kozarcu

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
enostavne sladice v kozarcu

Sladice v kozarcu so v zadnjih letih vse bolj priljubljene, in to popolnoma upravičeno. Sladice v kozarcih ne slovijo le po enostavni pripravi, ampak jih brez težav prenašamo, njihova tekstura se prilagodi popolnoma vsaki obliki kozarca, ni pa nam potrebno še posebaj poudatiti, da so čudovite.


Tako zaradi svojega izgleda kot zaradi preproste priprave so primerne kot sladica na piknikih ali pa le kot popestritev vsakdanjih sladic. Kozarce s sladicami lahko okrasimo s trakovi, nalepkami ali oznakami, da jih tako naredimo še bolj osebne in posebne. Ker se sladice v kozarcih običajno postrežejo v posameznih porcijah, zato lahko ima vsak kozarec svoj okus, posebno dekoracijo in kar je najboljše - ne bo se potrebno boriti za zadnji kos sladice.


Poleg že napisanega pa je potrebno omeniti še eno izmed pomembnih stvari - sestavine vsakega kozarčka so lahko prilagojene glede ne prehranske ali druge zdravstvene omejitve. Tako lahko pripravimo veganski cheesecake z uporabo veganskega nadomestka ali brezglutenski jabolčni hrustljavec z uporabo brezglutenske granole.


Sladice v kozarcih lahko postanejo tudi sladica iz ostankov odvečnega biskvita ali ostankom drugih vrst ali plasti sladic.


1. Sladica v kozarcu - tiramisu

Tiramisu je klasična italijanska sladica, ki kar kliče po pripravi za posebne priložnosti. Plasti tiramisu sladice lahko postrežemo tudi v kozarcu. Še eno zanimivo in zabavno dejstvo o sladici tiramisu. Ime "tiramisu" izhaja iz italijanske besedne zveze "tira mi su", kar pomeni "dvigni me" ali "razveseli me". Izviral naj bi iz italijanske regije Veneto v šestdesetih letih 20. stoletja, čeprav se o njegovem natančnem izvoru še vedno razpravlja.

Tiramisu je sladica, ki jo uživajo po vsem svetu in jo je mogoče najti v številnih italijanskih restavracijah in kavarnah. Tiramisu je mogoče pripraviti tudi doma po različnih receptih in različicah.


2. Sladica v kozarcu: mousse

Čokoladni mousse je sladica iz dveh glavnih sestavin: stepene čokolade in smetane. Običajno ji dodamo še druge sestavine, kot so jajca, sladkor in maslo. Rezultat bo lahka in puhasta tekstura, ki bo podobna peni ali pudingu.

Čokoladni mousse pripravimo tako, da čokolado stopimo, nato pa jo združimo s stepeno smetano ali beljaki, da nastane lahka in zračna zmes. Mešanico nato ohladimo, dokler se ne strdi in dobi teksturo, podobno mousse peni. Sladico pogosto postrežemo ohlajeno in jo okrasimo z dodatno stepeno smetano ali nasekljano čokolado. Pripravimo jo lahko po različnih receptih in različicah:


3. Sladica v kozarcu: kremni okus znanih čokoladic

Kaj imajo skupnega okus čokoladic Ferrero Rocher, Kinder Bueno in Snickers? Z njimi lahko pripravimo enostavne sladice v kozarcu. Brez težav postanejo tvoj najboljši prijatelj tako pri praznovanju otrošnega dne kot pri postrežbi sladice ob družinskem kosilu.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-10,13 €
Skupaj:
91,16 €
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno