Sladice v kozarcu so v zadnjih letih vse bolj priljubljene, in to popolnoma upravičeno. Sladice v kozarcih ne slovijo le po enostavni pripravi, ampak jih brez težav prenašamo, njihova tekstura se prilagodi popolnoma vsaki obliki kozarca, ni pa nam potrebno še posebaj poudatiti, da so čudovite.
Tako zaradi svojega izgleda kot zaradi preproste priprave so primerne kot sladica na piknikih ali pa le kot popestritev vsakdanjih sladic. Kozarce s sladicami lahko okrasimo s trakovi, nalepkami ali oznakami, da jih tako naredimo še bolj osebne in posebne. Ker se sladice v kozarcih običajno postrežejo v posameznih porcijah, zato lahko ima vsak kozarec svoj okus, posebno dekoracijo in kar je najboljše - ne bo se potrebno boriti za zadnji kos sladice.
Poleg že napisanega pa je potrebno omeniti še eno izmed pomembnih stvari - sestavine vsakega kozarčka so lahko prilagojene glede ne prehranske ali druge zdravstvene omejitve. Tako lahko pripravimo veganski cheesecake z uporabo veganskega nadomestka ali brezglutenski jabolčni hrustljavec z uporabo brezglutenske granole.
Sladice v kozarcih lahko postanejo tudi sladica iz ostankov odvečnega biskvita ali ostankom drugih vrst ali plasti sladic.
1. Sladica v kozarcu - tiramisu
Tiramisu je klasična italijanska sladica, ki kar kliče po pripravi za posebne priložnosti. Plasti tiramisu sladice lahko postrežemo tudi v kozarcu. Še eno zanimivo in zabavno dejstvo o sladici tiramisu. Ime "tiramisu" izhaja iz italijanske besedne zveze "tira mi su", kar pomeni "dvigni me" ali "razveseli me". Izviral naj bi iz italijanske regije Veneto v šestdesetih letih 20. stoletja, čeprav se o njegovem natančnem izvoru še vedno razpravlja.
Tiramisu je sladica, ki jo uživajo po vsem svetu in jo je mogoče najti v številnih italijanskih restavracijah in kavarnah. Tiramisu je mogoče pripraviti tudi doma po različnih receptih in različicah.
2. Sladica v kozarcu: mousse
Čokoladni mousse je sladica iz dveh glavnih sestavin: stepene čokolade in smetane. Običajno ji dodamo še druge sestavine, kot so jajca, sladkor in maslo. Rezultat bo lahka in puhasta tekstura, ki bo podobna peni ali pudingu.
Čokoladni mousse pripravimo tako, da čokolado stopimo, nato pa jo združimo s stepeno smetano ali beljaki, da nastane lahka in zračna zmes. Mešanico nato ohladimo, dokler se ne strdi in dobi teksturo, podobno mousse peni. Sladico pogosto postrežemo ohlajeno in jo okrasimo z dodatno stepeno smetano ali nasekljano čokolado. Pripravimo jo lahko po različnih receptih in različicah:
3. Sladica v kozarcu: kremni okus znanih čokoladic
Kaj imajo skupnega okus čokoladic Ferrero Rocher, Kinder Bueno in Snickers? Z njimi lahko pripravimo enostavne sladice v kozarcu. Brez težav postanejo tvoj najboljši prijatelj tako pri praznovanju otrošnega dne kot pri postrežbi sladice ob družinskem kosilu.