Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Torta Pina Colada

  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 24
torta pina colada

Torta Pina Colada je primerna tudi za tiste, ki niso veliki ljubitelji ananasa. Torta bo v kombinaciji s kokosom navdušila še tako zahtevne brbončice.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Torta je sestavljena iz sveže ananasove kreme z jogurtom in kremno kokosova kremo, osnova katere je BAM kokosov namaz. Dve plasti biskvita sta navlaženi s sladkorno raztopino, ki ji je dodan kokosov liker. V taki torti res ne sme manjkati, če pa bodo torto jedli tudi najmlajši, liker izpustimo.

Sestavine recepta zadostujejo za osem kosov torte, pripravljene v pekaču premera 18 cm.

Recept je del BAM knjige receptov: Torte.

Namesto Pina Colada torte, lahko navdušite tudi z:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Torta Pina Colada

  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 24

Sestavine:

  • 2 jajci (velikostni razred M)
  • 60 g kristalnega sladkorja
  • 50 g gladke moke
  • 10 g škroba
  • 80 ml vode
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 zamašek kokosovega likerja
  • 120 g sira mascarpone
  • 100 g BAM kokosovega namaza
  • 170 g sladke smetane za stepanje
  • 10 g kokosove moke
  • 10 g sladkorja v prahu
  • 1,5 lističa želatine (en listič in pol)
  • 1 zamašek kokosovega likerja
  • 150 g ananasovega jogurta (1 lonček)
  • 100 g sira mascarpone
  • 170 g sladke smetane za stepanje
  • 30 g sladkorja v prahu
  • kapljica rumenega jedilnega barvila
  • kapljica ananasove arome
  • 2,5 lističa želatine (dva lističa in pol)

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s škrobom in nežno vmešamo z lopatko. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 15 minut. Med peko biskvita pripravimo sladkorno raztopino. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
2. Korak 150 g sladke smetane stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sir mascarpone razmešamo s kokosovim namazom in sladkorjem. 20 g smetane z likerjem segrejemo in v njej raztopimo ožeto želatino. Prilijemo jo k ostali kremi in z ročnim mešalnikom dobro premešamo. Dodamo kokosovo moko in nazadnje z lopatko primešamo še stepeno smetano.
3. Korak Biskvit prerežemo na dva enaka dela. Zgornjega obrežemo na velikost premera 14 cm (4 cm manj od premera torte). Spodnji, večji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo ga s koko- sovo kremo in površino poravnamo. Na sredino postavimo manjši biskvit in ga navlažimo.
4. Korak 150 g sladke smetane stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sir mascarpone gladko zmešamo z jogurtom, sladkorjem in barvilom (po želji dodamo še aromo). 20 g smetane segrejemo in v njej raztopimo ožeto želatino. Prilijemo jo h kremi in dobro premešamo. Nazadnje z lopatko primešamo stepeno smetano.
5. Korak Kremo enakomerno premažemo po biskvitu (najprej zapolnimo rob okoli biskvita) in površino gladko poravnamo. Torto damo v hladilnik, da se učvrsti, nato jo prelijemo z glazuro.
6. Korak Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto, nato z lopatko gladko zmešamo. Nekoliko ohladimo in enakomerno razporedimo po kremi. Posipamo s kokosovo moko.
7. Korak Torto ohlajamo vsaj 5 ur, nato ji odstranimo obroč in jo poljubno dekoriramo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,74 €
Skupaj:
15,66 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno