Zaradi povečanega števila naročil, bodo paketi prišli malenkost kasneje. Hvala za razumevanje!

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Paketi

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Torta Kinder Maxi King

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17
torta kinder maxi king

Torta Kinder Maxi King je najbolj priljubljena torta. Torta je sestavljena je iz slastne mlečne kreme, karamele, čokolade in lešnikovega krokanta. Krema je obogatena z BAM vaniljevo pasto. Da pa ima torta res tisti pravi okus mlečne kreme, je zgoščeno kondenzirano mleko nenadomestljivo.


Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.


Torta vsebuje karamelo, a lahko kuhano karamelo zamenjamo s kupljeno, jo naredimo iz kondenziranega mleka v pločevinki ali tako, da karamelne bonbone raztopimo v smetani.


Sestavine recepta zadostujejo za 8 kosov torte pečene v pekaču premera 18 cm.


Vsakemu objavljenemu receptu se trudimo dodati par trikov in nasvetov, da bo pripravljena torta res uspela in se ne bo sesedla ravno takrat, ko prvi izmed gostov pozvoni pri vhodnih vratih.


Kot pri vsaki stvari, se je pri pripravi sladic vsakemu izmed nas pripetila vsaj tisoč in ena napaka. Namesto, da bi na te napake pozabili, smo iz njih naredili seznam nasvetov in trikov, da se nam pri pripravi le-te ne bodo več ponovile. Triki in nasveti, kako pripraviti najboljšo torto, čakajo tukaj.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Torta Kinder Maxi King

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • 180 g kristalnega sladkorja
  • 150 g sladke smetane
  • 25 g masla
  • 15 g instant kakava
  • 50 ml mleka
  • 250 g sira mascarpone
  • 270 g sladke smetane za stepanje
  • 100 g sladkanega zgoščenega kondenziranega mleka
  • 2 stiska BAM vaniljeve paste
  • 3 lističi želatine

Navodila za uporabo:

1. Korak Najprej pripravimo karamelo. Sladkor v večji ponvi segrevamo na srednji temperaturi, da se raztopi in dobi značilno karamelno barvo. Ne mešamo, ponev samo potresemo; pazimo, da sladkorja ne zažgemo. Medtem segrejemo sladko smetano. Na nizki temperaturi stopljenemu sladkorju med mešanjem prilivamo segreto smetano. Vztrajno mešamo, dokler ne dobimo gladke karamele. Če se vmes naredijo trde kepe sladkorja, nič zato - naprej mešamo, dokler se sladkor ne raztopi. Med mešanjem kuha- mo še par minut, da se karamela zgosti. Ponev odstavimo in primešamo maslo. Karamelo prelijemo v posodo in jo pokrijemo s plastično folijo, tako da se je dotika. Ohladimo jo na sobno temperaturo.
2. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Jajce s sladkorjem na najvišji hitrosti stepa- mo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s kakavom in jo vmešamo z lopatko. Maso razporedimo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 10 minut. Med peko biskvita pripravimo kakav za vlaženje. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
3. Korak Pripravimo kremo. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sir mascarpone gladko zmešamo s kondenziranim mlekom in vaniljevo pasto. Nekaj žlic kreme odvzamemo, jo v manjšem lončku segrejemo in v njej stopimo ožeto želatino; prilijemo jo k ostali kremi in z ročnim mešalnikom dobro premešamo. Nazadnje z lopatko primešamo stepeno smetano.
4. Korak Biskvit postavimo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo ga s slabo polovico kreme in površino gladko poravnamo. Damo v hladilnik, da se krema nekoliko učvrsti. Dresirno vrečko napolnimo s karamelo in jo od sredine navzven nabrizgamo v obliki spirale v velikosti premera 14 cm (4 cm manj od premera torte) - tako bomo najlažje in brez packanja nanesli karamelo na kremo. Prav tako v drugo dresirno vrečko prestavimo ostalo kremo; najprej jo nabrizgamo okoli karamele in nato še povrh. Površino kreme poravnamo in torto damo v hladilnik, da se učvrsti (vsaj 4 ure).
5. Korak Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto in nato z lopatko gladko zmešamo. Ohladimo (čokolada ne sme biti topla). Ohlajeni torti snamemo obroč in jo prelijemo s čokolado. S pomočjo paletnega noža jo v celoti enakomerno premažemo. Torto obilno obložimo z lešnikovim krokantom ali praženimi lešniki. Ohladimo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-3,37 €
Skupaj:
30,33 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno