Pina Colada cheesecake je odlična sladica, v kateri najdemo tropske okuse ananasa, kokosa in ruma in se poveže v bogato in kremno cheesecake sladico. Pina Colada cheesecake je sladica, ki jo lahko postrežemo na vroč poletni večer ali pa z njim na višji nivo ponesemo še tako vsakdanjo sladico.
1. Kako pripravimo Pina Colada cheesecake?
Najprej začnemo s seznamom potrebnih sestavin. Hrustljavo piškotno dno za cheesecake pripravimo iz piškotov, stopljenega masla in sladkorja. Sledi kremno polnilo, ki ga pripravimo s kremnim sirom, sladkorjem, jajci, dodamu mu še malo anananasovega soka, kokosa in izvlečka ruma.
Preprost seznam sestavin nadgradi še preprosta priprava. Sama priprava sicer zahteva kar nekaj korakov, a to še ne pomeni, da ga bo težko pripraviti. Da pa bo vse skupaj še lažje, smo pripravili par nasvetov:
Sestavine naj bodo segrete na sobno temperaturo. Kot je to pomembno pri pripravi katerekoli sladice, je pomembno tudi pri pripravi Pina Colada cheesecake-a. Kremni sir, jajca in druge sestavine naj bodo sobne temperature, preden jih začnemo mešati. Tako poskrbimo, da se bodo sestavine dobro zmešale in ustvarile svilnato gladko teksturo.
Cheesecake pečemo s pomočjo vodne kopeli. Če cheesecake spečemo prehitro ali se le-ta prehitro ohladi, se hitro zgodi, da se na njem pojavijo nepovabljene razpoke. To lahko preprečimo tako, da cheesecake postavimo v vodno kopel. Tako bomo lahko uravnavali temperaturo in preprečili nastanek razpok.
Za samo pripravo sicer priporočamo pripravo piškotne skorje iz maslenih piškotov, lahko pa ga pripravimo tudi z drugimi različnimi okusi. Odlično se obnesejo tudi graham piškoti, vanilijevi vaflji ali drugi piškoti.
Na seznamu receptov se znajde tudi rum. Količino ruma prilagodimo glede na okus. Če nam sam okus ruma ne ustreza, lahko le-tega tudi izpustimo. Z upoštevanjem teh nasvetov in trikov ustvarimo okusen Pina Colada cheesecake, ki bo zagotovo navdušil še tako zahtevne brbončice.
Ljubitelje Pina Colada sladic lahko navdušimo tudi z: