Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Torta Gin Tonic

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 21
torta gin tonic

Ta torta marsikoga spomni na poletje in vročino, idealna pa je tudi za praznovanja. Kremna, puhasta in osvežujoča. Torta Gin Tonic je prava sveža poslastica. Torta se odlično prileže k gin toniku, še najbolje pozno popoldne pod soncem na terasi.


Odlična je tudi s pink ginom in v kombinaciji z jagodičevjem.


BAM nasvet:
prvo in najpomembnejše pravilo vsakega slaščičarja mora biti: receptu je potrebno slediti od začetka do konca. Čeprav se to sliši in bere še tako samoumevno, v praksi običajno ni. Nedeljsko popoldne, nenapovedani gostje, zaprte trgovine. V hladilniku sta dve jajci, recept zahteva tri.


Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.


V receptu piše, da mora biti moka točno določenega tipa, doma je ni, uporabimo pač tisto, ki je doma. Velikokrat se pri zahtevanih sestavinah odločimo za "menjave na lastno pest" in na koncu jezimo, ker sladica ni takšna kot v receptu. Še več trikov in nasvetov za pripravo odlične torte najdete tukaj.


Sestavine recepta zadostujejo za pripravo 8 kosov torte pečenih v pekaču premera 18 cm.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Torta Gin Tonic

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 21

Sestavine:

  • 2 jajci (velikostni razred M)
  • 60 g kristalnega sladkorja
  • 50 g gladke moke
  • drobno naribana lupinica 1 bio limete
  • 70 ml vode
  • 1 zavitek limoninega sladkorja
  • 250 g sira mascarpone
  • 200 g sladke smetane za stepanje
  • 60 ml gina (če uporabimo pink gin, ga damo 20 ml več)
  • 100 ml tonika
  • sok in lupinica 1 bio limete
  • 2 stiska BAM vaniljeve paste
  • 1 limonin sladkor
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 3,5 lističa želatine (trije lističi in pol)
  • 20 ml gina
  • 120 ml tonika
  • 30 g sladkorja (oz. po okusu)
  • kapljica jedilnega zelenega barvila
  • 2 lističa želatine
  • limetina lupinica ali nasekljani lističi mete po želji

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Jajci s sladkorjem in limetino lupinico na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na maso presejemo moko in jo vmešamo z lopatko. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 15 minut. Med peko biskvita pripravimo sladkorno raztopino. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
2. Korak Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo kremo. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sir mascarpone gladko zmešamo z ostalimi sestavinami. Nekaj žlic kreme odvzamemo, jo segrejemo in v njej raztopimo ožeto želatino. Prilijemo jo k ostali kremi in dobro premešamo. Nazadnje z lopatko primešamo ste- peno smetano.
3. Korak Biskvit prerežemo na dve enaki plasti. Zgornjega obrežemo na velikost, premera 14 cm (4 cm manj od premera torte). Spodnji, večji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo ga s slabo polovico kreme in površino poravnamo. Na kremo položimo manjši biskvit, ga navlažimo in premažemo z ostalo kremo tako, da najprej zapol- nimo rob okoli biskvita. Površino poravnamo in torto damo v hladilnik, da se krema ohladi in učvrsti.
4. Korak Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Gin, tonik in sladkor v manjši kozici segrejemo, da se sladkor stopi. Dodamo barvilo in dobro premešamo. V topli tekočini raztopimo ožeto želatino in preliv ohladimo do mlačnega. Ohlajen preliv previdno prelijemo po kremi in torto damo za vsaj 4 ure v hladilnik.
5. Korak Ohlajeni torti odstranimo obroč in jo poljubno dekoriramo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno