Zaradi povečanega števila naročil, bodo paketi prišli malenkost kasneje. Hvala za razumevanje!

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Paketi

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Rolada z bučnimi semeni, vanilijevo kremo in malinami

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
rolada z bucnimi semeni vanilijevo kremo in malinami

Si predstavljate okus vanilijevega sladoleda in bučnega olja? Dodamo še malo moke, vanilijeve kreme, malin in ostalih osnovnih sestavin za peko in nastane odlična rolada z bučnimi semeni, vanilijevo kremo in malinami.

Zmotno je prepričanje, da rolada sladilca, katere priprava je popolnoma enostavna. Rolada je sladica, katere biskvit je sestavljen le iz moke, jajc in sladkorja. A-a! Vsak, ki je kadarkoli pripravljal rolado, ve, da to sploh ni res in da je rolada ena izmed sladic, ki slovi po zahtevni pripravi.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Za pripravo osnovne biskvitne mase, ki je osnova za vse sladice, potrebujemo le tri sestavine: jajca, sladkor in moko. Pri biskvitu večinoma uporabimo enak delež sladkorja in moke, pri roladah pa je delež moke nekoliko manjši, zato je testo dovolj prožno, da med zvijanjem ne poka.

Enako kot pri peki biskvita za torte in rezine smo pozorni tudi pri biskvitu za rolade. Poleg priprave mase pazimo še na to, da testa ne prepečemo, saj bo trše in suho, pri zvijanju pa bo pokalo zaradi pomanjkanja vlage in prožnosti. Še več trikov in nasvetov za pripravo rolade najdete TUKAJ.

Tokrat smo rolado pripravili z bučnimi semeni, vanilijevo kremo, katero smo osvežili z malinami. Če receptu sledite od prvega do zadnjega koraka, bo rolada zagotovo uspela!

Sestavine recepta so primerne za 12 kosov rolade. Recept je del BAM knjige receptov: Sladki prigrizki.

Namesto rolade z bučnimi semeni, lahko pripravite tudi:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Rolada z bučnimi semeni, vanilijevo kremo in malinami

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • 6 jajc (velikostni razred M)
  • 150 g kristalnega sladkorja
  • 2 žlici bučnega olja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 60 g gladke moke
  • 100 g bučnih semen
  • 1⁄2 zavitka pecilnega praška
  • 350 ml mleka
  • 2 rumenjaka (velikostni razred M)
  • 140 g kristalnega sladkorja
  • 3 stiski BAM vaniljeve paste
  • 50 g škroba (Gustin)
  • 50 g masla
  • 100 g sira mascarpone
  • 100 g svežih malin

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Bučna semena zmeljemo v moko. Jajca ločimo. Beljake stepemo v čvrst sneg. Rumenjake bledo stepemo s sladkorji in med stepanjem dodamo bučno olje. Moko, bučno moko in pecilni prašek premešamo in dodamo k rumenjakom. Gladko zmešamo z ročnim mešalnikom. V treh korakih z lopatko primešamo še sneg beljakov. Gospodinjski pekač obložimo s papirjem za peko. Enakomerno ga premažemo z biskvitno maso in pečemo približno 13 minut.
2. Korak Na delovno površino raztegnemo čisto kuhinjsko krpo. Pečen biskvit z zgornjo stranjo navzdol zvrnemo na krpo, odlepimo papir za peko in s krpo vred zavijemo v rolado - zavijemo po dolžini. Pustimo, da se ohladi.
3. Korak 300 ml mleka zavremo. 50 ml mleka gladko zmešamo s škrobom, sladkorjem, rumenjakoma in vaniljevo pasto. Jajčno mešanico med mešanjem vlivamo v vrelo mleko in med stalnim mešanjem kuhamo, dokler se ne zgosti. Kuhano kremo odstavimo in v njej stopimo koščke masla. Kremo pokrijemo tako, da se dotika plastične folije in ohladimo.
4. Korak Ohlajeno kremo z ročnim mešalnikom stepamo tako dolgo, da spet postane gladka. Med mešanjem dodamo sir mascarpone, nazadnje dodamo še maline in z mešalnikom na hitro premešamo.
5. Korak Ohlajeno testo za rolado odvijemo in premažemo s kremo do 3⁄4 testa. S pomočjo krpe ga tesno zavijemo v rolado. Rolado ovijemo s plastično folijo in jo za nekaj ur damo na hladno, da se krema učvrsti, nato jo poljubno dekoriramo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno