
Sestavine:
- 4 jajca
- 100g sladkorja
- 30g večnamenske moke
- 20g kakava v prahu
- 50ml olja
- ščepec soli
- 250g ricotte
- 80g BAM pistacijinega namaza
- 350ml smetane za stepanje
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 200g BAM temne čokolade
- sesekljane pistacije
Navodila za uporabo:
1
V skledi zmešamo ricotto s sladkorjem in pistacijnim namazom. Ko dobimo enotno zmes, postopoma dodamo stepeno smetano in pri temnežno mešamo od spodaj navzgor. Zmes postavimo v hladnilk.
2
Beljake ločimo od rumenjakov in jih s sladkorjem ter ščepcem soli stepemo v trd sneg.. Dodamo rumenjake in nadaljujemo z mešanjem. Na koncu vlijemo dodamo še olje in ponovno premešamo.
3
Moko presejte in presejani moki in nežno vmešajte kakav. Vse skupaj dodajte v že prej zmešano zmes z jajci, sladkorjem, oljem in soljo.
4
Zmes enakomerno vlijemo na pekač (sestavine so prilagojene za pekač z dimenzijami 37x30 cm), obložen s peki paprijem. Vse skupaj pečemo pb. 9 minut v pečici, ogreti na 190 stopinj.
5
Ko je rolada ohlajena, jo lahko prelijemo s čokoladnim ganachem in posujemo z drobljenimi pistacijami.