
Sestavine:
- 120 g temne čokolade
- 5 jajc
- 120 g sladkorja
- 250g mascarpone sira
- en jagodni jogurt
- 4-5 žlic sladkorja
- gozdni sadeži
- 2 žlici limoninega soka
- 1 čajna žlička vanilijeve paste
Navodila za uporabo:
1
Ločite beljake in rumenjake. Rumenjake penasto vmešajte s skladkorjem. Sladkor postopoma dodajate med mešanjem. Zmes bo z mešanjem pridobila na volumnu.
2
Beljake stepite v trd sneg.
3
Nad vodno kopeljo nato stopite čokolado za biskvit. Ko je čokolada stopljena, jo nežno primešajte k rumenjakovi mešanici. Nato v maso še narahlo vmešajte sneg iz beljakov.
4
Pečico segrejte na 200 stopinj. Na pripravljen pekač za peko položite papir za peko in po njem enakomerno razporedite testo. Pecite približno deset minut. Testo je tanko, zato pazite, da ga ne zapečete preveč, da ostane prožno na pritisk.
5
Ko je testo pečeno, ga zvrnite na delovni pult in na papir za peko položite vlažno krpo, saj boste tako papir za peko lažje odstranili. Testo je precej tanko, zato papir odstranite previdno in počasi. Še toplo testo skupaj s krpo zavijte in pustite, da se ohladi.
6
Pripravite sestavine za nadev. Mascarpone in jogut zmešajte. Dodajte sladkor, vanilijevo pasto in iimonin sok. Mešajte toliko časa, da dobite enotno zmes. Če je nadev preredek, ga lahko zgostite z žlico želatine. Nadev hranite v hladilniku, da se ohladi.
7
Ohlajeno testo za rolado razvijte in premažite z nadevom. Posujte ga gozdnimi sadeži ali drugim, prej poljubno pripravljenim sadjem.
8
Testo zvijte nazaj v rolado. Rolado prestavite na aluminijasto folijo, zvijte in postavite nazaj v hladilnik.
9
Pripravite čokoladni preliv. Če se vam zaradi same čokolade zdi pregost, mu dodajte malo masla.
10
Odvijte ohlajeno rolado in jo preljite s čokoladnim prelivom. Preliv mora biti tako gost, da ne teče. Več kot ga je, boljša bo rolada. Po želji ga lahko še okrasite. Rolada naj v hladilniku počiva še vsaj eno uro, da se okusi prepletejo.