Kolekcijo čokoladnih in kakavovih izdelkov za pripravo slaščic BAM smo sestavili iz skrbno izbranih čokolad ter kakava vrhunske kvalitete ter preverjeno odličnega okusa. BAM izdelki so namejeni za pripravo vrhunskih slaščic, odličnega videza in izjemnega okusa, tudi doma. V kolekciji BAM se nahaja tudi izvrstna temna čokolada v kapljicah, ki smo jo uporabili v receptu za čokoladno rolado brez moke.
Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.
1. Korak
Ločite beljake in rumenjake. Rumenjake penasto vmešajte s skladkorjem. Sladkor postopoma dodajate med mešanjem. Zmes bo z mešanjem pridobila na volumnu.
2. Korak
Beljake stepite v trd sneg.
3. Korak
Nad vodno kopeljo nato stopite čokolado za biskvit. Ko je čokolada stopljena, jo nežno primešajte k rumenjakovi mešanici. Nato v maso še narahlo vmešajte sneg iz beljakov.
4. Korak
Pečico segrejte na 200 stopinj. Na pripravljen pekač za peko položite papir za peko in po njem enakomerno razporedite testo. Pecite približno deset minut. Testo je tanko, zato pazite, da ga ne zapečete preveč, da ostane prožno na pritisk.
5. Korak
Ko je testo pečeno, ga zvrnite na delovni pult in na papir za peko položite vlažno krpo, saj boste tako papir za peko lažje odstranili. Testo je precej tanko, zato papir odstranite previdno in počasi. Še toplo testo skupaj s krpo zavijte in pustite, da se ohladi.
6. Korak
Pripravite sestavine za nadev. Mascarpone in jogut zmešajte. Dodajte sladkor, vanilijevo pasto in iimonin sok. Mešajte toliko časa, da dobite enotno zmes. Če je nadev preredek, ga lahko zgostite z žlico želatine. Nadev hranite v hladilniku, da se ohladi.
7. Korak
Ohlajeno testo za rolado razvijte in premažite z nadevom. Posujte ga gozdnimi sadeži ali drugim, prej poljubno pripravljenim sadjem.
8. Korak
Testo zvijte nazaj v rolado. Rolado prestavite na aluminijasto folijo, zvijte in postavite nazaj v hladilnik.
9. Korak
Pripravite čokoladni preliv. Če se vam zaradi same čokolade zdi pregost, mu dodajte malo masla.
10. Korak
Odvijte ohlajeno rolado in jo preljite s čokoladnim prelivom. Preliv mora biti tako gost, da ne teče. Več kot ga je, boljša bo rolada. Po želji ga lahko še okrasite. Rolada naj v hladilniku počiva še vsaj eno uro, da se okusi prepletejo.
Kolekcijo čokoladnih in kakavovih izdelkov za pripravo slaščic BAM smo sestavili iz skrbno izbranih čokolad ter kakava vrhunske kvalitete ter preverjeno odličnega okusa. BAM izdelki so namejeni za pripravo vrhunskih slaščic, odličnega videza in izjemnega okusa, tudi doma. V kolekciji BAM se nahaja tudi izvrstna temna čokolada v kapljicah, ki smo jo uporabili v receptu za čokoladno rolado brez moke.
Ločite beljake in rumenjake. Rumenjake penasto vmešajte s skladkorjem. Sladkor postopoma dodajate med mešanjem. Zmes bo z mešanjem pridobila na volumnu.
2. Korak
Beljake stepite v trd sneg.
3. Korak
Nad vodno kopeljo nato stopite čokolado za biskvit. Ko je čokolada stopljena, jo nežno primešajte k rumenjakovi mešanici. Nato v maso še narahlo vmešajte sneg iz beljakov.
4. Korak
Pečico segrejte na 200 stopinj. Na pripravljen pekač za peko položite papir za peko in po njem enakomerno razporedite testo. Pecite približno deset minut. Testo je tanko, zato pazite, da ga ne zapečete preveč, da ostane prožno na pritisk.
5. Korak
Ko je testo pečeno, ga zvrnite na delovni pult in na papir za peko položite vlažno krpo, saj boste tako papir za peko lažje odstranili. Testo je precej tanko, zato papir odstranite previdno in počasi. Še toplo testo skupaj s krpo zavijte in pustite, da se ohladi.
6. Korak
Pripravite sestavine za nadev. Mascarpone in jogut zmešajte. Dodajte sladkor, vanilijevo pasto in iimonin sok. Mešajte toliko časa, da dobite enotno zmes. Če je nadev preredek, ga lahko zgostite z žlico želatine. Nadev hranite v hladilniku, da se ohladi.
7. Korak
Ohlajeno testo za rolado razvijte in premažite z nadevom. Posujte ga gozdnimi sadeži ali drugim, prej poljubno pripravljenim sadjem.
8. Korak
Testo zvijte nazaj v rolado. Rolado prestavite na aluminijasto folijo, zvijte in postavite nazaj v hladilnik.
9. Korak
Pripravite čokoladni preliv. Če se vam zaradi same čokolade zdi pregost, mu dodajte malo masla.
10. Korak
Odvijte ohlajeno rolado in jo preljite s čokoladnim prelivom. Preliv mora biti tako gost, da ne teče. Več kot ga je, boljša bo rolada. Po želji ga lahko še okrasite. Rolada naj v hladilniku počiva še vsaj eno uro, da se okusi prepletejo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.