
Sestavine:
- 3 večja jajca
- 2 žlici sladkorja
- ščep soli
- 4 žlice BAM mandljeve moke
- 2 žlici BAM kakava v prahu
- 130g BAM medene čokolade
- 100g sladke smetane
- BAM karamelni crispy
Navodila za uporabo:
1
Priprava malih rolad je zelo preprosta, okus pa neverjeten. Za pripravo sem uporabila medeno čokolado, ki ima zelo poln okus. Za piko na i sem ga dopolnila s hrustljavimi karamelnimi krispiji, ki so sladici dodali slan priokus, kar je še poudarilo okus čokolade in kakava.
2
Pred pričetkom peke si pripravimo vse sestavine, jajca naj bodo sobne temperature, saj se bodo tako lepše spenila in bodo rolade bolj puhaste.
3
Ločimo beljake in rumenjake. Beljakom dodamo ščep soli in jih stepemo v beljakov sneg.
4
Rumenjakom dodamo sladkor ter jih stepamo toliko časa, da se zmes zgosti in naraste (vsaj 5 minut).
5
Rumenjakovi zmesi nato dodamo kakav in mlete mandlje. Mešamo na roke z lopatico, da zmes ostane rahla in zračna.
6
Na koncu po delih dodajamo beljake, ki jih čim bolj rahlo umešamo v mešanico.
7
Maso damo na s papirjem za peko obložen pekač. Uporabimo polovičen pekač (dimenzija prib. 40x25 cm). Maso enakomerno razporedimo po pekaču (debelna naj bo slab centimeter). Pečemo pri 180 °C 8-10 minut.
8
Ko je testo pečeno ga položimo na kuhinjsko krpo ali papir za peko, odstranimo papir za peko, na katerem se je biskvit pekel in ga zvijemo v rolado (še vroče). Tako zavito testo pustimo, da se ohladi.
1
Sladko smetano prelijemo v manjšo kozico in jo segrejemo skoraj do vrenja (ob robu kozice se delajo mehurčki). Nato dodamo čokolado in odstavimo. Počakamo pol minute, da se čokolada prične topit, nato z lopatico premešamo, da se sestavini povežeta v gladko kremo. Pustimo, da se povsem ohladi in učvrsti (pripravimo si jo lahko že dan prej).