Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Mini rolade s hrustljavim medenim nadevom

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
mini rolade s hrustljavim medenim nadevom

Priprava malih rolad je zelo preprosta, okus pa neverjeten. Za pripravo smo uporabili BAM medeno čokolado, ki ima zelo poln okus. Za piko na i smo ga dopolnili s hrustljavimi BAM karamelnimi crispiji, ki so sladici dodali slan priokus, kar je še poudarilo okus čokolade in kakava.


Recept je nastal v sodelovanju z gurmanijekartako.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Mini rolade s hrustljavim medenim nadevom

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Priprava malih rolad je zelo preprosta, okus pa neverjeten. Za pripravo sem uporabila medeno čokolado, ki ima zelo poln okus. Za piko na i sem ga dopolnila s hrustljavimi karamelnimi krispiji, ki so sladici dodali slan priokus, kar je še poudarilo okus čokolade in kakava.
2. Korak Pred pričetkom peke si pripravimo vse sestavine, jajca naj bodo sobne temperature, saj se bodo tako lepše spenila in bodo rolade bolj puhaste.
3. Korak Ločimo beljake in rumenjake. Beljakom dodamo ščep soli in jih stepemo v beljakov sneg.
4. Korak Rumenjakom dodamo sladkor ter jih stepamo toliko časa, da se zmes zgosti in naraste (vsaj 5 minut).
5. Korak Rumenjakovi zmesi nato dodamo kakav in mlete mandlje. Mešamo na roke z lopatico, da zmes ostane rahla in zračna.
6. Korak Na koncu po delih dodajamo beljake, ki jih čim bolj rahlo umešamo v mešanico.
7. Korak Maso damo na s papirjem za peko obložen pekač. Uporabimo polovičen pekač (dimenzija prib. 40x25 cm). Maso enakomerno razporedimo po pekaču (debelna naj bo slab centimeter). Pečemo pri 180 °C 8-10 minut.
8. Korak Ko je testo pečeno ga položimo na kuhinjsko krpo ali papir za peko, odstranimo papir za peko, na katerem se je biskvit pekel in ga zvijemo v rolado (še vroče). Tako zavito testo pustimo, da se ohladi.
1. Korak Sladko smetano prelijemo v manjšo kozico in jo segrejemo skoraj do vrenja (ob robu kozice se delajo mehurčki). Nato dodamo čokolado in odstavimo. Počakamo pol minute, da se čokolada prične topit, nato z lopatico premešamo, da se sestavini povežeta v gladko kremo. Pustimo, da se povsem ohladi in učvrsti (pripravimo si jo lahko že dan prej).

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-3,08 €
Skupaj:
27,71 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno