Rolada z banano
Čas priprave:
45 min
Težavnost:
1
Št. sestavin:
11
|
|
Rolada z banano je okusna in zelo preprosta sladica, ki jo lahko postrežemo za vsako priložnost. Rolada je sladica, katere osnova je lahek in puhast biskvit, ki ga zvijemo in premažemo s kremnim nadevom iz kremnega sira, stepene smetane in narezanih banan.
Ta recept je odličen način za uporabo prezrelih banan in pripravo okusne sladice, ki bo všeč vsem. Rolada je sicer sladica, ki slovi po enostavni pripravi, a tisti, ki je že kdaj pripravljal rolado, ve, da temu ni tako. Zato smo pripravili nekaj trikov in nasvetov, ki bodo med pripravo poskrbeli, da bo rolada takšna kot mora biti.
Kako pripravimo najboljšo rolado?
- Pomembno je, da posodo obložimo s papirjem za peko, da se rolada ne bo prijela in da jo bo tako tudi lažje zvijati.
- Rolade ne prepečemo. Če jo bomo prepekli, lahko postane suha in krhka, zaradi česar pa jo bo težko zviti, ne da bi počila. Da bi to preprečili, rolado med peko pozorno opazujemo in jo vzamemo iz pečice takoj, ko je pečena.
- Rolado zvijemo, ko je še topla. Če testo zvijamo še toplo, preprečimo, da bi razpokala in se zlomila. Pri zvijanju si lahko pomagajte s čisto kuhinjsko brisačo ali papirjem za peko.
- Preden jo premažemo s polnilom počakamo, da se testo popolnoma ohladi. Tako se bo nadev pravilno strdil in preprečil, da bi iztekel skozi stranice.
- Nadev obogatimo z izvlečkom vanilije ali cimeta in tako s tem izboljšamo okus.
- Če rolado pred serviranjem vsaj 30 minut hladimo v hladilniku, bo lažje obdržala svojo obliko in jo bomo lažje razrezali. Več nasvetov o pripravi rolade pa čaka tukaj.
Še nekaj drugih receptov za pripravo rolade: