Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Rolada z banano

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
rolada z banano

Rolada z banano je okusna in zelo preprosta sladica, ki jo lahko postrežemo za vsako priložnost. Rolada je sladica, katere osnova je lahek in puhast biskvit, ki ga zvijemo in premažemo s kremnim nadevom iz kremnega sira, stepene smetane in narezanih banan.

Ta recept je odličen način za uporabo prezrelih banan in pripravo okusne sladice, ki bo všeč vsem. Rolada je sicer sladica, ki slovi po enostavni pripravi, a tisti, ki je že kdaj pripravljal rolado, ve, da temu ni tako. Zato smo pripravili nekaj trikov in nasvetov, ki bodo med pripravo poskrbeli, da bo rolada takšna kot mora biti.

Kako pripravimo najboljšo rolado?

  • Pomembno je, da posodo obložimo s papirjem za peko, da se rolada ne bo prijela in da jo bo tako tudi lažje zvijati.
  • Rolade ne prepečemo. Če jo bomo prepekli, lahko postane suha in krhka, zaradi česar pa jo bo težko zviti, ne da bi počila. Da bi to preprečili, rolado med peko pozorno opazujemo in jo vzamemo iz pečice takoj, ko je pečena.
  • Rolado zvijemo, ko je še topla. Če testo zvijamo še toplo, preprečimo, da bi razpokala in se zlomila. Pri zvijanju si lahko pomagajte s čisto kuhinjsko brisačo ali papirjem za peko.
  • Preden jo premažemo s polnilom počakamo, da se testo popolnoma ohladi. Tako se bo nadev pravilno strdil in preprečil, da bi iztekel skozi stranice.
  • Nadev obogatimo z izvlečkom vanilije ali cimeta in tako s tem izboljšamo okus.
  • Če rolado pred serviranjem vsaj 30 minut hladimo v hladilniku, bo lažje obdržala svojo obliko in jo bomo lažje razrezali. Več nasvetov o pripravi rolade pa čaka tukaj.

Še nekaj drugih receptov za pripravo rolade:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Rolada z banano

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 175 °C, s papirjem za peko pa obložimo izbran pekač. V srednje veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek in sol.

2. Korak

V veliki skledi stepemo jajca in sladkor, dokler zmes ne postane bleda in puhasta, to nam vzame približno 5 minut. Dodamo še BAM vanilijevo pasto in stepamo, dokler se vse sestavine dobro ne povežejo. Jajčni mešanici postopoma dodamo še mešanico moke in jo nežno zmešamo, dokler se ne poveže. Testo vlijemo v pripravljen pekač in površino zgladimo z lopatko.

3. Korak

Rolado pečemo med 10 do 12 minut ali dokler ni zlato rjava in na otip prožna. Medtem ko se testo peče, pripravimo nadev iz kremnega sira. V veliki skledi stepemo kremni sir, sladkor v prahu in BAM vanilijevo pasto, dokler zmes ne postane gladka in kremna. V ločeni skledi stepemo smetano. Stepamo toliko časa, da se na njej oblikujejo čvrsti vrhovi. Stepeno smetano previdno vmešamo v zmes kremnega sira, da se dobro poveže.

4. Korak

Ko je rolada pečena, jo vzememo iz pečice in pustimo, da se še 5 minut hladi v pekaču. Ko je še topla, nanjo položimo list papirja za peko in jo previdno obrnemo na ravno površino. Previdno odlepimo papir za peko s spodnjega dela torte. Po torti razporedimo nadev iz kremnega sira in pustimo za dober centimeter prostora ob robovih. Po nadevu iz kremnega sira razporedimo še narezane banane.

5. Korak

Od krajšega konca torte torto tesno zvijemo v spiralo, pri čemer si pomagamo s papirjem za peko. Rolado zavijemo v plastično folijo in jo pred serviranjem vsaj 30 minut hladimo v hladilniku.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-3,48 €
Skupaj:
31,32 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno