BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladna rolada z malinami

  • (1)
  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
v roladi se skriva nezna krema iz mlecne cokolade za svezino pa poskrbita malinova marmelada in sveze maline

Rolade imamo radi zato, ker z njimi lahko neskončno eksperimentiramo! Z malo vaje je zvijanje testa mala malica, vanjo pa lahko natlačimo karkoli. V roladi se skriva nežna krema iz mlečne čokolade, za svežino pa poskrbita malinova marmelada in sveže maline. Piko na i ji doda glazura iz mlečne čokolade z dodatkom liofiliziranih malin, o okusu pa je najbolje, da se prepričate sami.

Recept za Snickers rolado pa najdete tukaj. Sestavine recepta zadostujejo za 12 kosov.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladna rolada z malinami

  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • 100 g BAM mlečne čokolade
  • 150 g sira mascarpone
  • 100 g sladke smetane za stepanje
  • 15 svežih malin
  • 4 žlice kakovostne malinove marmelade (vsaj 50 % sadnega deleža)

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 200°C. Jajca s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s kakavom in pecilnim praškom in z lopatko nežno vmešamo. Maso enakomerno premažemo po pekaču, velikosti 38 x 30 cm (notranje mere gospodinjskega pekača), ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pekač dvakrat udarimo ob pult, da se znebimo večjih mehurjev zraka in pečemo 7 minut.

2. Korak

Čisto kuhinjsko krpo razgrnemo na delovno površino. Pečen biskvit takoj z zgornjo stranjo položimo na krpo in ga s krpo in papirjem vred po dolžini zvijemo v rolado. Ohladimo vsaj do mlačnega.

3. Korak

Mlečno čokolado stopimo nad paro; sladko smetano stepemo. Sir mascarpone gladko razmešamo in mu dodamo stopljeno čokolado. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo in z lopatko primešamo še stepeno smetano.

4. Korak

Testo odvijemo in odlepimo papir za peko (na katerem se je pekel biskvit). Biskvit v celoti premažemo z malinovo marmelado; na marmelado z žlico razporedimo čokoladno kremo in jo enakomerno premažemo s pomočjo paletnega noža tako, da pustimo 5 cm nepremazanega roba (sicer bo krema med zvijanjem na koncu uhajala). Ob rob testa, kjer rolado zvijamo, v kremo potisnemo sveže maline in testo s pomočjo spodnjega papirja za peko tesno zvijemo v rolado. Rolado ovijemo v plastično folijo in damo v hladilnik, da se dobro ohladi in učvrsti.

5. Korak

Ohlajeno rolado postavimo na mrežo in jo oblijemo z glazuro: smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto in nato zmešamo v gladko kremo. Dodamo še olje in nasekljane liofilizirane maline in ponovno premešamo. Glazuro počasi zlivamo po dolžini rolade in pustimo, da sama steče ob straneh. Rolado vrnemo v hladilnik, da se obliv strdi.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-4,43 €
Skupaj:
39,87 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno