Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokoladna rolada z malinami

  • (1)
  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
v roladi se skriva nezna krema iz mlecne cokolade za svezino pa poskrbita malinova marmelada in sveze maline

Rolade imamo radi zato, ker z njimi lahko neskončno eksperimentiramo! Z malo vaje je zvijanje testa mala malica, vanjo pa lahko natlačimo karkoli. V roladi se skriva nežna krema iz mlečne čokolade, za svežino pa poskrbita malinova marmelada in sveže maline. Piko na i ji doda glazura iz mlečne čokolade z dodatkom liofiliziranih malin, o okusu pa je najbolje, da se prepričate sami.

Recept za Snickers rolado pa najdete tukaj. Sestavine recepta zadostujejo za 12 kosov.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladna rolada z malinami

  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • 100 g BAM mlečne čokolade
  • 150 g sira mascarpone
  • 100 g sladke smetane za stepanje
  • 15 svežih malin
  • 4 žlice kakovostne malinove marmelade (vsaj 50 % sadnega deleža)

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 200°C. Jajca s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s kakavom in pecilnim praškom in z lopatko nežno vmešamo. Maso enakomerno premažemo po pekaču, velikosti 38 x 30 cm (notranje mere gospodinjskega pekača), ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pekač dvakrat udarimo ob pult, da se znebimo večjih mehurjev zraka in pečemo 7 minut.

2. Korak

Čisto kuhinjsko krpo razgrnemo na delovno površino. Pečen biskvit takoj z zgornjo stranjo položimo na krpo in ga s krpo in papirjem vred po dolžini zvijemo v rolado. Ohladimo vsaj do mlačnega.

3. Korak

Mlečno čokolado stopimo nad paro; sladko smetano stepemo. Sir mascarpone gladko razmešamo in mu dodamo stopljeno čokolado. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo in z lopatko primešamo še stepeno smetano.

4. Korak

Testo odvijemo in odlepimo papir za peko (na katerem se je pekel biskvit). Biskvit v celoti premažemo z malinovo marmelado; na marmelado z žlico razporedimo čokoladno kremo in jo enakomerno premažemo s pomočjo paletnega noža tako, da pustimo 5 cm nepremazanega roba (sicer bo krema med zvijanjem na koncu uhajala). Ob rob testa, kjer rolado zvijamo, v kremo potisnemo sveže maline in testo s pomočjo spodnjega papirja za peko tesno zvijemo v rolado. Rolado ovijemo v plastično folijo in damo v hladilnik, da se dobro ohladi in učvrsti.

5. Korak

Ohlajeno rolado postavimo na mrežo in jo oblijemo z glazuro: smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto in nato zmešamo v gladko kremo. Dodamo še olje in nasekljane liofilizirane maline in ponovno premešamo. Glazuro počasi zlivamo po dolžini rolade in pustimo, da sama steče ob straneh. Rolado vrnemo v hladilnik, da se obliv strdi.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-4,43 €
Skupaj:
39,87 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno