1. Korak
Pečico segrejemo na 200°C. Jajca s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s kakavom in pecilnim praškom in z lopatko nežno vmešamo. Maso enakomerno premažemo po pekaču, velikosti 38 x 30 cm (notranje mere gospodinjskega pekača), ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pekač dvakrat udarimo ob pult, da se znebimo večjih mehurjev zraka in pečemo 7 minut.
2. Korak
Čisto kuhinjsko krpo razgrnemo na delovno površino. Pečen biskvit takoj z zgornjo stranjo položimo na krpo in ga s krpo in papirjem vred po dolžini zvijemo v rolado. Ohladimo vsaj do mlačnega.
3. Korak
Mlečno čokolado stopimo nad paro; sladko smetano stepemo. Sir mascarpone gladko razmešamo in mu dodamo stopljeno čokolado. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo in z lopatko primešamo še stepeno smetano.
4. Korak
Testo odvijemo in odlepimo papir za peko (na katerem se je pekel biskvit). Biskvit v celoti premažemo z malinovo marmelado; na marmelado z žlico razporedimo čokoladno kremo in jo enakomerno premažemo s pomočjo paletnega noža tako, da pustimo 5 cm nepremazanega roba (sicer bo krema med zvijanjem na koncu uhajala). Ob rob testa, kjer rolado zvijamo, v kremo potisnemo sveže maline in testo s pomočjo spodnjega papirja za peko tesno zvijemo v rolado. Rolado ovijemo v plastično folijo in damo v hladilnik, da se dobro ohladi in učvrsti.
5. Korak
Ohlajeno rolado postavimo na mrežo in jo oblijemo z glazuro: smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto in nato zmešamo v gladko kremo. Dodamo še olje in nasekljane liofilizirane maline in ponovno premešamo. Glazuro počasi zlivamo po dolžini rolade in pustimo, da sama steče ob straneh. Rolado vrnemo v hladilnik, da se obliv strdi.