BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Panna cotta z jogurtom, marelicami in medom

 • (1)
 • Čas priprave:
 • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0
  panna cotta je sladica ki jo lahko pripravimo kadarkoli ni vezana na letni cas njena najvecja prednost pa je da se pripravi brez kuhanja

  Panna cotta je sladica, ki jo lahko pripravimo kadarkoli. Ni vezana na letni čas, njena največja prednost pa je, da se pripravi brez kuhanja. Poleg smetane, pri pripravi panna cotte glavno vlogo igra vanilija. Vanilijo lahko k panna cotti dodamo v obliki vanilijeve paste ali pa postrgamo vanilijev strok in dodamo čista vanilijeva semena. A v tem receptu bomo pripravili panna cotto z jogurtom in sladko smetano.


  Ker je panna cotta tako lahka sladica, za pripravo posebne slaščičarske sposobnosti niso potrebne. Panna cotti lahko dodamo svoje najljubše sezonsko sadjne glede na to, ali so to drobne jagode junija, sočne breskve avgusta ali pisani citrusi januarja. Ko se zdi, da bi ob sadje dodali še tisto zadnjo piko na i, bosta kanček medu ali naribana čokolada zagotovo  pomagala. S tem res ne morete zgrešiti.


  Še nekaj idej za pripravo panna cotte:  Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

  Panna cotta z jogurtom, marelicami in medom

  • Čas priprave:
  • Težavnost:
   • Št. sestavin: 0

   Sestavine:

   Navodila za uporabo:

   1. Korak

   V majhni skledi želatino zmešamo s hladno vodo. Pustimo, da se namaka vsaj 5 minut. V manjši posodi zavremo smetano, sladkor in vanilijev strok ter semena ali namesto semen in stroka dodamo vanilijevo pasto. Vmešamo želatino in mešamo toliko časa, da se stopi. V ločeni skledi stepemo jogurt. Postopoma mu dodamo kuhano vanilijevo kremo. Zmes vlijemo v šest skodelic za panna cotto in vsaj 3 ure hranimo na hladnem.

   2. Korak

   Medtem v majhni posodi na majhnem ognju v belem vinu podušimo marelice. Dušimo toliko časa, da se marelice ne napihnejo in količina vina zmanjša za polovico, to bo trajalo približno 20 minut. Po tem času dodamo med in kuhamo toliko časa, da se zgosti, približno 5 minut. Nato ohladimo.

   3. Korak

   Vsako panna cotta iz skodelic obrnemo na krožnik; morda boste morali potrkati in stresati posodice, da zrahljate panna cotte. Marelice narežemo in z žlico naložimo na panna cotte. Prelijemo z nekaj medenega sirupa in postrežemo.

   Naroči sestavine z 10% popustom:

   Vrhunski BAM izdelki za peko.

   Popust za izdelke iz recepta - 10%:
   -1,79 €
   Skupaj:
   16,10 €
   Morda vas zanima
   Morda vas zanima
   Morda vas zanima
   Morda vas zanima
   Morda vas zanima
   Morda vas zanima
   Postani slaščičarski mojster

   Postani slaščičarski mojster

   Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

   Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

   Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
   Novice
   Recepti
   Aktualno
   Novice
   Recepti
   Aktualno