Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Panna cotta z omako iz češnje in ingverja

  • (1)
  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
popolna panna cotta („kuhana smetana“ v italijanscini) mora biti ravno toliko strjena da se drzi skupaj vendar dovolj mehka in kremasta da se stopi v ustih skrivnost taksne strukture je pravilno doziranje zelatine

Popolna panna cotta („kuhana smetana“ v italijanščini) mora biti ravno toliko strjena, da se drži skupaj, vendar dovolj mehka in kremasta, da se stopi v ustih. Skrivnost takšne strukture je pravilno doziranje želatine.

Če želatino pred uporabo namočimo v ledeno mrzli vodi, zagotovimo, da bo zelo mehka, vendar se ne bo raztopila.. Hladna voda hidrira beljakovinsko mrežo želatine, tako da se hitro in enakomerno raztopi.

Če bi listič želatine dali naravnost v vročo tekočino, bi dobili grudasto strukturo. Pri odcejanju iz želatine iztisnite čim več vode – morebitna odvečna voda bo vplivala na razmerje med želatino in tekočino. 

Uporaba želatine v listih, v nasprotju z želatino v prahu, daje panna cotto bolj bistrega videza. Več nasvetov, kako pripraviti panna cotto, ki zagotovo uspe, najdete tukaj.

Panna cotta je sladica, kjer razmerja med smetano, mlekom, sladkorjem in želatino ostanejo enaka, lahko pa med smetano dodamo ingver, zvezdasti janež, sadne prelive ali druge najljubše okuse. Mi smo panna cotto tokrat povezali z omako iz češnje in ingverja.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Panna cotta z omako iz češnje in ingverja

  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • 3,5 (tri lističe in pol) želatine
  • 400 g sladke smetane
  • 300 g polnomastnega mleka
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 1 BAM strok vanilije
  • 500 g češenj brez koščic
  • 125 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica koruzne moke
  • 2 drobno narezani kroglici stebla ingverja
  • stisnjen sol polovice limone

Navodila za uporabo:

1. Korak

Želatino namočimo v skledo z ledom in hladno vodo za 10 minut, dokler ni zelo mehka.

2. Korak

V posodo damo smetano, mleko, sladkor in BAM ter semena vanilijevega stroka in počasi zavremo. Želatino odcedimo skozi fino cedilo, odstranimo morebitni led in nato iztisnemo čim več vode. Dodamo v smetano in dobro premešamo. Prelijemo skozi fino cedilo v drugo posodo. Pustimo 5-10 minut, da se rahlo zgosti, nato dobro premešamo in enakomerno porazdelimo v 6 x 150 ml posodice za puding ali ustrezne modelčke. Pokrijemo in ohladite vsaj 6 ur, najbolje pa čez noč.

3. Korak

V posodo damo češnje, sladkor, koruzno moko, ingver ter kuhamo na zmernem ognju 5-10 minut oziroma dokler omaka ne postane gosta in sočna. Dodamo limonin sok in ohladimo.

4. Korak

Pred serviranjem dno modela previdno potopimo v vročo vodo za 3-4 sekunde, da se panna cotta zrahlja, nato pa jo obrnite na krožnik. Z žlico prelijemo češnjevo in ingverjevo omako ter enak postopek ponovimo s preostalimi panna cottami.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,00 €
Skupaj:
0,00 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno