Panna cotta z omako iz češnje in ingverja
Čas priprave:
40 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
10
|
|
Popolna panna cotta („kuhana smetana“ v italijanščini) mora biti ravno toliko strjena, da se drži skupaj, vendar dovolj mehka in kremasta, da se stopi v ustih. Skrivnost takšne strukture je pravilno doziranje želatine.
Če želatino pred uporabo namočimo v ledeno mrzli vodi, zagotovimo, da bo zelo mehka, vendar se ne bo raztopila.. Hladna voda hidrira beljakovinsko mrežo želatine, tako da se hitro in enakomerno raztopi.
Če bi listič želatine dali naravnost v vročo tekočino, bi dobili grudasto strukturo. Pri odcejanju iz želatine iztisnite čim več vode – morebitna odvečna voda bo vplivala na razmerje med želatino in tekočino.
Uporaba želatine v listih, v nasprotju z želatino v prahu, daje panna cotto bolj bistrega videza. Več nasvetov, kako pripraviti panna cotto, ki zagotovo uspe, najdete tukaj.
Panna cotta je sladica, kjer razmerja med smetano, mlekom, sladkorjem in želatino ostanejo enaka, lahko pa med smetano dodamo ingver, zvezdasti janež, sadne prelive ali druge najljubše okuse.
Mi smo panna cotto tokrat povezali z omako iz češnje in ingverja.