
Sestavine:
- 4 jajca (velikostni razred M)
- 120 g kristalnega sladkorja
- 100 g gladke moke
- 50 g fino mletih mandljev
- 10 g BAM kakava v prahu
- 1 dl vode
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 100 g sira mascarpone
- 100 g zamrznjenih malin
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 200 g sladke smetane za stepanje
- 40 g sladkorja v prahu
- 2 stiska BAM vaniljeve paste
- 40 g svežih malin
- 2 lističa želatine
- 150 g sira mascarpone
- 150 g sladke smetane za stepanje
- 2 stiska BAM vaniljeve paste
- 40 g sladkorja v prahu
- 200 g zamrznjenih malin
- 2 zavitka vaniljevega sladkorja
- 50 ml vode
- 2 lističa želatine
Navodila za uporabo:
1
Pečico segrejemo na 180°C. Jajca s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo vsaj 10 minut. Suhe sestavine premešamo in presejemo na jajčno maso; nežno jih vmešamo z lopatko in maso razporedimo po pekaču, velikosti 18 x 28 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno). Pečemo 15 minut (ali je pečeno, preverimo z zobotrebcem). Med peko biskvita pripravimo sladkorno raztopino. Pečen biskvit nekaj minut ohlajamo v pekaču, nato ga previdno vzamemo iz pekača in ohladimo na mreži.
2
Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo malinovo kremo. Maline zavremo z vaniljevim sladkorjem. Lističe želatine 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Maline zmeljemo in malenkost ohladimo; v toplem pireju raztopimo ožeto želatino. Sir mascarpone zmešamo s sladkorjem v prahu in vaniljevo pasto. Dodamo malinov pire in gladko zmešamo. Kremi dodamo še sveže maline in ponovno premešamo. Nazadnje z lopatko primešamo stepeno smetano.
3
Biskvit prečno prerežemo na dve enaki plasti. Spodnjo plast biskvita damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo okvir. Premažemo ga z malinovo kremo in površino gladko poravnamo. Kremo pokrijemo z drugim biskvitom, ga z rokami nežno pritisnemo ob kremo in navlažimo.
4
Sledi priprava vaniljeve kreme. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Sir mascarpone gladko zmešamo s sladkorjem v prahu in vaniljevo pasto. Z lopatko primešamo stepeno smetano. Kremo enakomerno premažemo po biskvitu in površino poravnamo. Pecivo damo v hladilnik, da se krema nekoliko učvrsti.
5
Medtem ko se pecivo hladi, pripravimo malinov žele. Maline zavremo s sladkorjem. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Maline zmeljemo v pire in ga nekoliko ohladimo (ne sme biti prevroč). V toplem pireju stopimo ožeto želatino in pire ohladimo do mlačnega.
6
Mlačen malinov pire enakomerno prelijemo po kremi. Pecivo ohlajamo vsaj 6 ur, nato ga narežemo na kocke in poljubno dekoriramo.