Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Malinove kocke

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 23
malinove kocke

Malinove kocke so sestavljene iz kakavovega biskvita in dveh krem, ki se odlično dopolnjujeta. V spodnji plasti se skriva malinova krema z dodatkom svežih malin, v zgornji plasti pa nežna krema mascarpone z vaniljevo noto, za katero smo uporabili BAM vaniljevo pasto. 

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Biskvit je navlažen s sladkorno raztopino, da so kocke bolj sveže, če pa želimo bolj čokoladno različico pa za vlaženje uporabimo kakav. S sestavinami recepte lahko pripravite 18 kock v pekaču premera  18 x 28 cm. Recept je del BAM knjige receptov: Sladki prigrizki.

Ljubitelji malin pripravite še:


Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Malinove kocke

  • Čas priprave: 1 ura 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 23

Sestavine:

  • 4 jajca (velikostni razred M)
  • 120 g kristalnega sladkorja
  • 100 g gladke moke
  • 50 g fino mletih mandljev
  • 10 g BAM kakava v prahu
  • 1 dl vode
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 100 g sira mascarpone
  • 100 g zamrznjenih malin
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 200 g sladke smetane za stepanje
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 2 stiska BAM vaniljeve paste
  • 40 g svežih malin
  • 2 lističa želatine
  • 200 g zamrznjenih malin
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 50 ml vode
  • 2 lističa želatine

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Jajca s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo vsaj 10 minut. Suhe sestavine premešamo in presejemo na jajčno maso; nežno jih vmešamo z lopatko in maso razporedimo po pekaču, velikosti 18 x 28 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno). Pečemo 15 minut (ali je pečeno, preverimo z zobotrebcem). Med peko biskvita pripravimo sladkorno raztopino. Pečen biskvit nekaj minut ohlajamo v pekaču, nato ga previdno vzamemo iz pekača in ohladimo na mreži.
2. Korak Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo malinovo kremo. Maline zavremo z vaniljevim sladkorjem. Lističe želatine 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Maline zmeljemo in malenkost ohladimo; v toplem pireju raztopimo ožeto želatino. Sir mascarpone zmešamo s sladkorjem v prahu in vaniljevo pasto. Dodamo malinov pire in gladko zmešamo. Kremi dodamo še sveže maline in ponovno premešamo. Nazadnje z lopatko primešamo stepeno smetano.
3. Korak Biskvit prečno prerežemo na dve enaki plasti. Spodnjo plast biskvita damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo okvir. Premažemo ga z malinovo kremo in površino gladko poravnamo. Kremo pokrijemo z drugim biskvitom, ga z rokami nežno pritisnemo ob kremo in navlažimo.
4. Korak Sledi priprava vaniljeve kreme. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Sir mascarpone gladko zmešamo s sladkorjem v prahu in vaniljevo pasto. Z lopatko primešamo stepeno smetano. Kremo enakomerno premažemo po biskvitu in površino poravnamo. Pecivo damo v hladilnik, da se krema nekoliko učvrsti.
5. Korak Medtem ko se pecivo hladi, pripravimo malinov žele. Maline zavremo s sladkorjem. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Maline zmeljemo v pire in ga nekoliko ohladimo (ne sme biti prevroč). V toplem pireju stopimo ožeto želatino in pire ohladimo do mlačnega.
6. Korak Mlačen malinov pire enakomerno prelijemo po kremi. Pecivo ohlajamo vsaj 6 ur, nato ga narežemo na kocke in poljubno dekoriramo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,38 €
Skupaj:
21,42 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno