BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Lešnikove pite z vaniljevim moussom

 • (1)
 • Čas priprave: 2 uri 10 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 24
sestavljene so iz lesnikovega krhkega testa lesnikovega pralineja cokoladno-lesnikove kreme in lahkega vaniljevega moussa ki je oblecen v hrustljavo cokoladno skorjico

V pitah se prepletajo različni okusi in teksture, ki ustvarijo eno božansko celoto. Sestavljene so iz lešnikovega krhkega testa, lešnikovega pralineja, čokoladno-lešnikove kreme in lahkega vaniljevega moussa, ki je oblečen v hrustljavo čokoladno skorjico. Pripravo pit si razdelimo na dva dneva, da bo krhko testo imelo res dovolj časa za počitek.

Recept za lešnikove pite z vanilijevim moussem je del tretje BAM knjige receptov: Moderne sladice. Za pripravo potrebujemo perforirane obroče za pito, premera 8 cm in silikonski model Essenziale 80 (8 x 80 ml).

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Lešnikove pite z vaniljevim moussom

 • Čas priprave: 2 uri 10 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 24

Sestavine:

 • 120 g masla
 • 80 g sladkorja v prahu
 • ščepec soli
 • 50 g jajc (1 M jajce)
 • 160 g gladke moke
 • 50 g mletih lešnikov
 • 20 g rumenjakov (1 M rumenjak)
 • 6 g sladke smetane
 • 100 g lešnikovega pralineja

Navodila za uporabo:

1. Korak

Hladno maslo narežemo na lističe, mu dodamo sladkor in sol in ga med prsti razdrobimo. Dodamo moko in mlete lešnike in zgnetemo v drobljivo testo. Nazadnje dodamo razžvrkljano jajce in na hitro zgnetemo v gladko, mehko testo. Testo sploščimo, ga ovijemo v plastično živilsko folijo in damo v hladilnik za vsaj 6 ur, najbolje čez noč.

2. Korak

Hladno testo razvaljamo 3 mm debelo in z obroči izrežemo 8 krogov. Testo nato na hitro pregnetemo, ponovno razvaljamo in narežemo 8 trakov, širokih približno 2,5 cm in dolgih 22 cm. Če je testo premehko, ga pred oblaganjem modelov damo za 15 minut v hladilnik. Z ohlajenim testom obložimo še stene modelov in višek testa odrežemo z ostrim nožem (tako, da je testo ravno z robom modela). Obložene modele damo v hladilnik za vsaj 6 ur.

1. Korak

Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sir mascarpone gladko zmešamo z vaniljevo pasto in sladkorjem v prahu. Mleko segrejemo in v njem raztopimo ožeto želatino. Prilijemo ga k siru mascarpone in dobro premešamo, da se sesta- vine povežejo. Z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.

2. Korak

Kremo nadevamo v dresirno vrečko in nabrizgamo v kalupe. Površino gladko poravnamo in damo za vsaj 4 ure v zamrzovalnik.

1. Korak

Pečico segrejemo na 170 °C. Hladno testo pečemo 15 minut, nato košarice vzamemo iz pečice, jih ohladimo in ločimo od modelov. Ohlajene košarice premažemo s premazom, vrnemo v pečico in pečemo še približno 13–15 minut oziroma do zlato rjave barve. Pečene košarice ohladimo na mreži.

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov. Sir mascarpone gladko zmešamo z lešnikovim namazom s kakavom in sladkorjem v prahu. Mleko segrejemo in v njem raztopimo ožeto želatino. Prilijemo ga h kremi in dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Kremi z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.

1. Korak

Na dno pit nabrizgamo lešnikov praline in ga enakomerno premažemo. Lešnikovo kremo nabrizgamo v pite do roba in površino gladko poravnamo s paletnim nožem. Damo v hladilnik, da se krema nekoliko učvrsti, medtem pa pripravimo čokoladni obliv.

1. Korak

Kakavovo maslo stopimo in ga vlijemo k čokoladi. Počakamo eno minuto in s paličnim mešalnikom gladko zmešamo. Precedimo, dodamo lešnike in z lopatko premešamo. Pred uporabo ohladimo (ali segrejemo) na približno 43–45 °C.

2. Korak

Zamrznjene vaniljeve tortice vzamemo iz kalupov. Zobotrebec zapičimo v sredino tortic in jih na hitro v celoti potopimo v čokolado. Počakamo, da odvečna čokolada steče in tortice polagamo na sredino pit. Rob pit poljubno dekoriramo z drobljenimi lešniki. Pite damo v hladilnik, da se vaniljeve tortice počasi odtalijo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-4,73 €
Skupaj:
42,57 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno