Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Lešnikove pite z vaniljevim moussom

 • (1)
 • Čas priprave: 2 uri 10 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 24
sestavljene so iz lesnikovega krhkega testa lesnikovega pralineja cokoladno-lesnikove kreme in lahkega vaniljevega moussa ki je oblecen v hrustljavo cokoladno skorjico

V pitah se prepletajo različni okusi in teksture, ki ustvarijo eno božansko celoto. Sestavljene so iz lešnikovega krhkega testa, lešnikovega pralineja, čokoladno-lešnikove kreme in lahkega vaniljevega moussa, ki je oblečen v hrustljavo čokoladno skorjico. Pripravo pit si razdelimo na dva dneva, da bo krhko testo imelo res dovolj časa za počitek.

Recept za lešnikove pite z vanilijevim moussem je del tretje BAM knjige receptov: Moderne sladice. Za pripravo potrebujemo perforirane obroče za pito, premera 8 cm in silikonski model Essenziale 80 (8 x 80 ml).

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Lešnikove pite z vaniljevim moussom

 • Čas priprave: 2 uri 10 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 24

Sestavine:

 • 120 g masla
 • 80 g sladkorja v prahu
 • ščepec soli
 • 50 g jajc (1 M jajce)
 • 160 g gladke moke
 • 50 g mletih lešnikov
 • 20 g rumenjakov (1 M rumenjak)
 • 6 g sladke smetane
 • 100 g lešnikovega pralineja

Navodila za uporabo:

1. Korak

Hladno maslo narežemo na lističe, mu dodamo sladkor in sol in ga med prsti razdrobimo. Dodamo moko in mlete lešnike in zgnetemo v drobljivo testo. Nazadnje dodamo razžvrkljano jajce in na hitro zgnetemo v gladko, mehko testo. Testo sploščimo, ga ovijemo v plastično živilsko folijo in damo v hladilnik za vsaj 6 ur, najbolje čez noč.

2. Korak

Hladno testo razvaljamo 3 mm debelo in z obroči izrežemo 8 krogov. Testo nato na hitro pregnetemo, ponovno razvaljamo in narežemo 8 trakov, širokih približno 2,5 cm in dolgih 22 cm. Če je testo premehko, ga pred oblaganjem modelov damo za 15 minut v hladilnik. Z ohlajenim testom obložimo še stene modelov in višek testa odrežemo z ostrim nožem (tako, da je testo ravno z robom modela). Obložene modele damo v hladilnik za vsaj 6 ur.

1. Korak

Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sir mascarpone gladko zmešamo z vaniljevo pasto in sladkorjem v prahu. Mleko segrejemo in v njem raztopimo ožeto želatino. Prilijemo ga k siru mascarpone in dobro premešamo, da se sesta- vine povežejo. Z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.

2. Korak

Kremo nadevamo v dresirno vrečko in nabrizgamo v kalupe. Površino gladko poravnamo in damo za vsaj 4 ure v zamrzovalnik.

1. Korak

Pečico segrejemo na 170 °C. Hladno testo pečemo 15 minut, nato košarice vzamemo iz pečice, jih ohladimo in ločimo od modelov. Ohlajene košarice premažemo s premazom, vrnemo v pečico in pečemo še približno 13–15 minut oziroma do zlato rjave barve. Pečene košarice ohladimo na mreži.

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov. Sir mascarpone gladko zmešamo z lešnikovim namazom s kakavom in sladkorjem v prahu. Mleko segrejemo in v njem raztopimo ožeto želatino. Prilijemo ga h kremi in dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Kremi z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.

1. Korak

Na dno pit nabrizgamo lešnikov praline in ga enakomerno premažemo. Lešnikovo kremo nabrizgamo v pite do roba in površino gladko poravnamo s paletnim nožem. Damo v hladilnik, da se krema nekoliko učvrsti, medtem pa pripravimo čokoladni obliv.

1. Korak

Kakavovo maslo stopimo in ga vlijemo k čokoladi. Počakamo eno minuto in s paličnim mešalnikom gladko zmešamo. Precedimo, dodamo lešnike in z lopatko premešamo. Pred uporabo ohladimo (ali segrejemo) na približno 43–45 °C.

2. Korak

Zamrznjene vaniljeve tortice vzamemo iz kalupov. Zobotrebec zapičimo v sredino tortic in jih na hitro v celoti potopimo v čokolado. Počakamo, da odvečna čokolada steče in tortice polagamo na sredino pit. Rob pit poljubno dekoriramo z drobljenimi lešniki. Pite damo v hladilnik, da se vaniljeve tortice počasi odtalijo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-4,73 €
Skupaj:
42,57 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno