Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokoladne kocke s kokosom in kislo smetano

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16
kisla smetana daje pecivu svezino za kokos in cokolado pa vsi vemo da sta krasen par pomembno je da jim pustimo cas da se dobro ohladijo - najboljse pa so drugi dan ko se okusi prepojijo

Čokoladne kocke s kislo smetano so hitra in slastna sladica. Čokoladna kocke so sestavljene iz sočnega kakavovega biskvita z aromo ruma in kokosovega nadeva s kislo smetano.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Kisla smetana daje pecivu svežino, za kokos in čokolado pa vsi vemo, da sta krasen par! Pomembno je, da jim pustimo čas, da se dobro ohladijo - najboljše pa so drugi dan, ko se okusi prepojijo.

S sestavinami recepta lahko pripravite 18 kock v pekaču premera 18 x 25 cm. Recept je del BAM knjige receptov: Sladki prigrizki.

Namesto čokoladnih kock lahko pripravite tudi druge recepte s čokolado. Nekaj idej čaka tukaj:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladne kocke s kokosom in kislo smetano

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • 2 jajci (velikostni razred M)
  • 110 g kristalnega sladkorja
  • 50 ml vode
  • 50 ml olja
  • 80 g gladke moke
  • 20 g BAM kakava v prahu
  • 7 g pecilnega praška
  • 360 g kisle smetane (dva lončka)
  • 120 g kokosove moke
  • 70 g sladkorja v prahu
  • kokosova aroma po želji

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Jajci ločimo; beljake stepemo v sneg. Rumenjake bledo stepemo s sladkorjem, oljem in vodo. Suhe sestavine premešamo in presejemo k rumenjakom. Z ročnim mešalnikom gladko zmešamo, nato z lopatko primešamo stepene beljake. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, velikosti 18 x 25 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 25 minut. Medtem ko se biskvit peče, pripravimo preliv. Pečen biskvit takoj prelijemo s čokoladnim mlekom in pustimo, da se ohladi.
2. Korak Vse sestavine za kremo damo v posodo in gladko zmešamo. Kremo enakomerno premažemo po ohlajenem biskvitu in damo na hladno, da se nekoliko ohladi.
3. Korak Čokolado z maslom stopimo nad paro in ohladimo do mlačnega. Glazuro enakomerno prelijemo po kokosovi kremi in damo na hladno, da se čokolada strdi. Pecivo nato narežemo na kocke in poljubno dekoriramo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,38 €
Skupaj:
21,42 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno