BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladna torta s kremo

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
cokoladna torta s kremo

Pa ne še en recept za čokoladno torto s čokoladno kremo! A, če se želite naučiti, kako pripraviti najboljšo dekadentno čokoladno torto, jo je potrebno pripraviti skozi več različnih receptov. Le tako bo uspela točno takšna, ki bo navdušila vaše brbončice.

Sama priprava čokoladne torte je sicer enostavna, okus pa čokoladno-čokoladen. Okus lahko še dodatno obogatimo s svežimi jagodami, čokoladno dekoracijo ali sladkorjem v prahu.

1. Kaj sploh je čokoladna torta s kremo?

Čokoladna torta s čokoladno kremo je dekadentna sladica iz bogatih plasti čokoladne torte in kremnega čokoladnega nadeva. Torta običajno pripravimo iz osnovnih sestavin, kot so moka, sladkor, kakav v prahu, jajca in maslo. Čokoladni nadev pa pripravimo s smetano, čokolado,  včasih dodamo še malo masla ali drugih arom, kot je izvleček vanilije.

2. Nasveti za pripravo čokoladne torte


Čokoladna torta s čokoladno kremo bo uspela, če bomo upoštevali naslednje nasvete:

Uporabimo kakovostno čokolado. Okus torte in čokoladne kreme bo v veliki meri odvisen od kakovosti čokolade, ki jo uporabimo.

Sestavine segrejemo na sobno temperaturo. Pomembno je, da so jajca, maslo in sladka smetana segreta na sobno temperaturo. Sestavine se bodo tako lažje mešale med seboj in ustvarile bolj gladko in kremasto teksturo.

Testa ne mešamo preveč. Mešamo le toliko, da se sestavine dobro premešajo med sabo. Če sestavine preveč zmešamo, lahko ustvarimo zmes, ki postreže z zbito in suho čokoladno torto.

Plasti torte popolnoma ohladimo. Pustimo, da se plasti torte popolnoma ohladijo, preden jih premažemo s čokoladnim kremnim nadevom. Tako preprečimo, da bi se nadev stopil in da bi se torta razmočila. Še nekaj drugih nasvetov, kako pripraviti najboljšo čokoladno torto, najdete tukaj.

Čokoladno torto lahko pripravimo še na druge načine. Tu je nekaj idej:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladna torta s kremo

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 180 °C. Dva okrogla pekača za torto s premerom 23 cm namastimo in dno obložimo s papirjem za peko. V veliki skledi zmešamo moko, sladkor, BAM kakav v prahu, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. V ločeni skledi stepemo pinjenec, rastlinsko olje, jajca in BAM vanilijevo pasto. Mokre sestavine dodamo k suhim in mešamo, dokler se ne povežejo. Počasi prilijemo še vrelo vodo in mešamo, dokler testo ni gladko.

2. Korak

Testo enakomerno razdelimo v oba pripravljena pekača za torto. Pečemo med 30 do 35 minut ali dokler na zobotrebcu, ki ga zapičimo v sredino testa, ne ostanejo sledi testa. Pustimo, da se pecivo v pekačih ohlaja 10 minut, nato ga vzememo iz pekačev in popolnoma ohladimo na rešetki. Za pripravo čokoladnega kremnega nadeva v posodi pri srednji temperaturi segrejemo smetano, da začne vreti. Segreto smetano odstavimo z ognja ter dodamo temno čokolado in maslo. Mešamo, dokler se čokolada in maslo ne stopita in je zmes gladka.

3. Korak

Dodamo še BAM vanilijevo pasto in mešanici damo čas, da se ohladi. Ko se biskviti in čokoladni kremni nadev ohladijo, položimo eno plast torte na servirni krožnik. Na vrh torte nanesemo debelo plast čokoladnega kremnega nadeva. Drugo plast torte položimo na čokoladni nadev. Na vrh druge plasti torte nanesemo še eno debelo plast čokoladnega kremnega nadeva.

4. Korak

Torto še vsaj 30 minut hladimo v hladilniku, da se čokoladni nadev strdi. Torto po želji okrasimo še z dodatnimi čokoladnimi ostružki ali drugimi prelivi. Pa dober tek!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-5,86 €
Skupaj:
52,74 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno