BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Kako pripraviti najboljšo čokoladno torto?

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
cokoladna torta  je torta ki mora biti socna a se vseeno polna cokoladnega okusa

Čokoladna torta  je torta, ki mora biti sočna, a še vseeno polna čokoladnega okusa. Med samo pripravo čokoladne torte pa ni pomembno samo, kakšne sestavine uporabiš ampak tudi, kako se same priprave lotiš. Če si v tisti skupini, ki čokoladno torto raje kupi v trgovini ali slaščičarni, ker doma nikoli ne uspe, potem si na pravem mestu. 

Preberi naše nasvete za pripravo čokoladne torte, pripravi pecilni prašek, sodo bikarbono, zagrej pečico in začni s pripravo!

1. Pinjenec v receptu. Kaj sploh to je, ga lahko zamenjam?


Za pripravo čokoladne torte potrebujemo pinjenec. Pinjenec je sestavina, ki odlično vpliva na interakcijo z drugimi sestavinami. Pa se sprašuješ, kaj sploh je to? Pinjenec je tekoči ostanek po pinjenju masla. Z lahkoto ga lahko nadomestiš z mlekom in kisom ali limoninim sokom. 

2. Kakšen kakav v prahu naj uporabim?


Za pripravo čokoladne torte uporabimo BAM kakav v prahu. Kakav v prahu ima toplo, rdeče-rjave barvo in prijeten čokoladen okus. Osnovo kakava tvorijo kakavova zrna iz Zahodne Afrike, dodaten okus in začimbo pa mu dajo zrna iz ostalih predelov Afrike, Azije in Južne Amerike. Zelo fina tekstura omogoča preprosto vmešanje. Idealen je za pripravo biskvitov za torte, kolačev, sladoledov in drugih sladic.

3. Ne preskoči koraka - suhe sestavine vedno presujemo.


Zelo pomemben korak pri pripravi čokoladne torte je priprava sestavin. Če bomo suhe sestavine pred uporabo presejemo, s tem enakomerno porazdelimo dodana sredstva za vzhajanje in preprečimo nastanek grudic, ki jih lahko vsebuje moka, pecilni prašek, soda bikarbona ali kakav v prahu.

4. Namesto masla uporabimo olje.


Olja, kot je rastlinsko olje, ki vsebuje 100 odstotkov maščobe, bo pri pripravi čokoladne torte boljša izbira kot maslo. Maslo ima približno 80 odstotkov maščobe in 20 odstotkov vode. Če torej uporabimo maslo, bo med peko odvečna voda v maslu izhlapela in posledica tega bo rahlo suha torta. Če pa pri pripravi uporabimo olje, bo dodatna maščoba torti dodala več vlage. 


5. K čokoladni torti dodamo malo espressa.


V številnih receptih za čokoladno torto najdemo dodajanje vrele vode v testo, tik preden gre torta v pečico. To razredči testo, tako da testo ni tako gosto in težko, hkrati pa aktivira kemična sredstva za vzhajanje, da se testo dvigne pred peko, prav tako pa razcveti kakav v prahu, kar pomaga sprostiti vse svoje slastne okuse.

Če pa želimo še dodatno povzdigniti okus čokoladne torte, pa pred peko vreli vodi dodamo še kavo. Kava bo okrepila okus čokolade in hkrati poskrbela, da torta ne bo imela močnga okusa po kavi.

Recept za najboljšo čokoladno torto pa čaka tukaj.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,38 €
Skupaj:
21,42 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno