Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokolada v sočnih Jaffa kockah

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
cokolada v socnih jaffa kockah

Čokolada, biskvit in sočni pomarančni nadev je kombinacija, ki po okusu res spominja na sočne in vsem dobro poznane Jaffa piškote. Rečemo jim lahko sočne pomarančne kocke ali kocke Jaffa, oboje z razlogom. Za njihovo pripravo ne potrebujemo veliko časa, ga pa nekaj zahteva ohlajanje biskvita - hladnega bomo lažje razdrobili.

A pred samo pripravo še BAM nasvet. Če je čokolada ena izmed glavnih sestavin tega recepta, moramo vedeti, kako se lotiti topljenja čokolade. Najbolj zanesljiva in največkrat uporabljena metoda topljenja čokolade je nad vodno kopeljo, pri tem pa moramo biti pozorni na nekaj dejavnikov, če želimo, da se bo čokolada lepo stopila:

  • posoda, v kateri se topi čokolada, se ne sme dotikati vode;
  • voda ne sme vreti in biti prevroča;
  • čokolada ne sme priti v stik z vodo;
  • med topljenjem čokolado večkrat premešamo, da postane gladka in popolnoma tekoča.

Pri uporabi kvalitetnih čokolad je možnosti, da bi se med topljenjem sesirile in zgrudile veliko manj, vendar previdnost ni nikoli odveč.

BAM nasvet in recept je del BAM knjige receptov - Sladki prigrizki.

S sestavinami recepta lahko pripravite 20 sočnih Jaffa kock.

Čokolada je glavna sestavina še v kar nekaj receptih. Pripravili smo par različnih receptov:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokolada v sočnih Jaffa kockah

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

  • 5 jajc
  • 150 g kristalnega sladkorja
  • 50 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka
  • 50 ml olja
  • 200 g gladke moke
  • 8 g pecilnega praška
  • drobno naribana lupinica bio pomaranče
  • 2 bio pomaranči
  • 200 g gladke marelične marmelade/namaza (4 žlice)
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička BAM kakava v prahu
  • sveže iztisnjen sok polovice pomaranče

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Jajca ločimo. Beljake stepemo v sneg, rumenjake pa bledo stepemo s sladkorjem in pomarančno lupinico. Postopoma dodamo še pomarančni sok in olje in gladko zmešamo. Moko s pecilnim praškom premešamo in presejemo k rumenjakom. Z mešalnikom premešamo, da se sestavine dobro povežejo. Z lopatko primešamo sneg beljakov. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, velikosti 18 x 28 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno). Pečemo 20 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
2. Korak Pomaranči olupimo, razrežemo na manjše kose, odstranimo pečke in jih zmeljemo v mešalniku. Ohlajen biskvit prečno prerežemo na dve enaki plasti. Spodnjo plast biskvita damo na podstavek in namestimo okvir. Zgornjo plast razdrobimo v večji posodi in dodamo mlete pomaranče, pomarančni sok, sladkor, marmelado in kakav. Dobro zmešamo in maso enakomerno premažemo po biskvitu. Površino gladko poravnamo in prelijemo s čokoladno glazuro. Pripravimo jo tako, da čokolado z oljem stopimo nad paro.
3. Korak Pecivo damo v hladilnik, da se čokolada strdi. Ohlajeno pecivo narežemo na poljubno velike kocke.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,94 €
Skupaj:
17,46 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno