Čokolada v sočnih Jaffa kockah
Čas priprave:
1 ura 30 min
Težavnost:
1
Št. sestavin:
14
|
|
Čokolada, biskvit in sočni pomarančni nadev je kombinacija, ki po okusu res spominja na sočne in vsem dobro poznane Jaffa piškote. Rečemo jim lahko sočne pomarančne kocke ali kocke Jaffa, oboje z razlogom. Za njihovo pripravo ne potrebujemo veliko časa, ga pa nekaj zahteva ohlajanje biskvita - hladnega bomo lažje razdrobili.
A pred samo pripravo še BAM nasvet. Če je čokolada ena izmed glavnih sestavin tega recepta, moramo vedeti, kako se lotiti topljenja čokolade. Najbolj zanesljiva in največkrat uporabljena metoda topljenja čokolade je nad vodno kopeljo, pri tem pa moramo biti pozorni na nekaj dejavnikov, če želimo, da se bo čokolada lepo stopila:
- posoda, v kateri se topi čokolada, se ne sme dotikati vode;
- voda ne sme vreti in biti prevroča;
- čokolada ne sme priti v stik z vodo;
- med topljenjem čokolado večkrat premešamo, da postane gladka in popolnoma tekoča.
Pri uporabi kvalitetnih čokolad je možnosti, da bi se med topljenjem sesirile in zgrudile veliko manj, vendar previdnost ni nikoli odveč.
BAM nasvet in recept je del BAM knjige receptov - Sladki prigrizki.
S sestavinami recepta lahko pripravite 20 sočnih Jaffa kock.
Čokolada je glavna sestavina še v kar nekaj receptih. Pripravili smo par različnih receptov: