1
Pečico segrejemo na 190 °C in namastimo pekač za pito ali torte. Za ekstra maslene zvitke rad pekač premažemo še z 1–2 žličkama stopljenega masla namesto s pršilom proti prijemanju.
Nato zmešamo moko, kristalni sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Dodamo jajce, pinjenec in stopljeno maslo. Mešamo z leseno žlico ali gumijasto lopatico, dokler se sestavine ne povežejo med sabo. Testo bo zelo mehko in rahlo lepljivo. Če je preveč lepljivo in se ne zvija, dodamo še malo moke, dokler se nam testo ne bo zdelo več tako zelo lepljivo. A previdno pri dodajanju moke, testo mora ostati mehko.
2
Testo položimo na pomokano delovno površino in z rahlo pomokanim valjarjem razvaljamo testo v pravokotnik velikosti 25×35 cm. Testo premažemo z zmehčanim maslom (mehkejše je, lažje se maže). Zmešamo rjavi sladkor in cimet in potresemo po testu. Tesno ga zvijemo v polenu podobno obliko. Z zelo ostrim nožem ga razrežemo še na 12 kolutov. Rolice razporedimo po pripravljenem pekaču. Cimetove rolice nato pečemo med 22 do 26 minut, dokler robovi rahlo ne porjavijo. Če opazite, da vrhovi prehitro porjavijo, pekač ohlapno obložite z aluminijasto folijo in nadaljujte s peko. Pekač odstranimo iz pečice in cimetove rolice med pripravo glazure postavimo na rešetko.
3
V srednji skledi z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z lopatko ali nastavkom za stepanje, stepemo kremni mascarpone sir, dokler ni gladek in kremast. Dodamo maslo in stepamo, dokler ne dobimo enotne zmesi. Nato stepemo še sladkor v prahu in BAM vanilijevo pasto. Dobljeno glazuro prelijemo po toplih cimetovih rolicah in takoj postrezite.