Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Cimetove rolice brez kvasa

  • (1)
  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
cimetove rolice brez kvasa

Ker recept za cimetove rolice ne vsebujejo kvasa, bomo tokrat med pripravo tradicionalno vzhajanje in gnetenje testa kar preskočili. Rezultat bodo puhaste in dišeče cimetove rolice v dobrih 40 minutah. A, ker bomo med pripravo preskočili uporabo kvasa, se moramo držati uporabe naslednjih sestavin:


  • Pecilni prašek in soda bikarbona: kvas moramo nadomestiti z drugim vzhajalom. S kančkom sode bikarbone bodo cimetove lepše porjavele in bodo bolj napihnjene.
  • Več stopljenega masla: Stopljeno maslo pomaga ustvariti žvečljivo teksturo, podobno kruhu, poleg tega pa pronica v vsak kotiček in špranjo. 
  • Hladen pinjenec: Ker bomo uporabili malo sode bikarbone, testo potrebuje kislino. Pinjenec opravi svoje delo, poskrbi pa tudi za malo puha in dodatno mehkobo.


Ljubitelji cimeta, pozor! Ob cimetove rolice lahko postrežete tudi:


Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Cimetove rolice brez kvasa

  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • 345 g večnamenske moke
  • 50 g sladkorja
  • 2 čajni žlici pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/2 čajne žlice soli
  • 1 jajce
  • 180 ml pinjenca
  • 72 g neslanega masla
  • 45 g zmehčanega masla
  • 65 g rjavega sladkorja
  • 1 čajna žlička mletega cimeta

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 190 °C in namastimo pekač za pito ali torte. Za ekstra maslene zvitke rad pekač premažemo še z 1–2 žličkama stopljenega masla namesto s pršilom proti prijemanju. Nato zmešamo moko, kristalni sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Dodamo jajce, pinjenec in stopljeno maslo. Mešamo z leseno žlico ali gumijasto lopatico, dokler se sestavine ne povežejo med sabo. Testo bo zelo mehko in rahlo lepljivo. Če je preveč lepljivo in se ne zvija, dodamo še malo moke, dokler se nam testo ne bo zdelo več tako zelo lepljivo. A previdno pri dodajanju moke, testo mora ostati mehko.

2. Korak

Testo položimo na pomokano delovno površino in z rahlo pomokanim valjarjem razvaljamo testo v pravokotnik velikosti 25×35 cm. Testo premažemo z zmehčanim maslom (mehkejše je, lažje se maže). Zmešamo rjavi sladkor in cimet in potresemo po testu. Tesno ga zvijemo v polenu podobno obliko. Z zelo ostrim nožem ga razrežemo še na 12 kolutov. Rolice razporedimo po pripravljenem pekaču. Cimetove rolice nato pečemo med 22 do 26 minut, dokler robovi rahlo ne porjavijo. Če opazite, da vrhovi prehitro porjavijo, pekač ohlapno obložite z aluminijasto folijo in nadaljujte s peko. Pekač odstranimo iz pečice in cimetove rolice med pripravo glazure postavimo na rešetko.

3. Korak

V srednji skledi z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z lopatko ali nastavkom za stepanje, stepemo kremni mascarpone sir, dokler ni gladek in kremast. Dodamo maslo in stepamo, dokler ne dobimo enotne zmesi. Nato stepemo še sladkor v prahu in BAM vanilijevo pasto. Dobljeno glazuro prelijemo po toplih cimetovih rolicah in takoj postrezite.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno