Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Najboljši bananin kruh

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
najboljsi bananin kruh

S svojo izjemno sočno teksturo, maslenim okusom banane in rjavega sladkorja, neverjetno mehkimi drobtinami, je to nedvomno priljubljen recept za bananin kruh. Potrebuješ 4 zrele banane.

In, zakaj je ta recept za bananin kruh najboljši? Odgovor so štiri velike banane. Več banan doda več vlage in okusa končnemu izdelku. Ali veš, da lahko za “mečkanje” banan uporabimo električni mešalnik? Banane narežemo na velike kose in jih položimo v skledo stoječega mešalnika – ali pa uporabimo navadno posodo za mešanje in ročni mešalnik. S stepanjem začnemo pri nizki hitrosti, nato hitrost postopoma povečamo na srednje visoko, ko se banane razgradijo v bananin pire.

Bananinemu kruhu lahko dodamo še glazuro iz kremnega sira. Za pripravo stepemo 112 g zmehčanega kremnega sira in 60 g zmehčanega nesoljenega masla na srednji hitrosti, dokler zmes ne postane gladka. Dodamo še 120 g sladkorja v prahu , 1/2 čajne žličke BAM vanilijeve paste in ščepec soli in mešamo, dokler se sestavine ne povežejo. Pripravljeno glazuro prelijemo po bananinem kruhu.

Pripravite lahko tudi bananin kruh z orehi. Recept čaka TUKAJ.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Najboljši bananin kruh

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • 250 g večnamenske moke
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke mletega cimeta
  • 115 g nesoljenega masla sobne temperature
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 2 veliki jajci sobne temperature
  • 80 g navadnega jogurta ali kisle smetane sobne temperature
  • približno 4 velike zrele banane
  • 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 180°C. Pekač za štruce velikosti 23 x 13 x 8 cm namastimo z maslom.

2. Korak

V veliki skledi zmešamo moko, sodo bikarbono, sol in cimet.

3. Korak

Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z metlico ali nastavkom za stepanje, stepamo maslo in rjavi sladkor pri visoki hitrosti toliko časa, dokler ne dobimo gladke in kremaste mase, približno 2 minuti. Na srednji hitrosti eno za drugim dodajamo jajca in po vsakem dodajanju dobro stepemo. Na srednji hitrosti stepemo jogurt, pretlačene banane in BAM vanilijevo pasto, dokler se ne združijo. Z mešalnikom, ki deluje na nizki hitrosti, počasi stepemo suhe sestavine v mokre, da dobimo zmes brez grudic.

4. Korak

Maso vlijemo v pripravljen pekač in pečemo 60-65 minut. Po 30 minutah kruh ohlapno pokrijemo z aluminijasto folijo, da preprečimo, da vrh in stranice postanejo preveč rjavi. Odstranimo iz pečice in pustimo, da se kruh popolnoma ohladi v pekaču, postavljenem na rešetko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno