S svojo izjemno sočno teksturo, maslenim okusom banane in rjavega sladkorja, neverjetno mehkimi drobtinami, je to nedvomno priljubljen recept za bananin kruh. Potrebuješ 4 zrele banane.
In, zakaj je ta recept za bananin kruh najboljši? Odgovor so štiri velike banane. Več banan doda več vlage in okusa končnemu izdelku.
Ali veš, da lahko za “mečkanje” banan uporabimo električni mešalnik? Banane narežemo na velike kose in jih položimo v skledo stoječega mešalnika – ali pa uporabimo navadno posodo za mešanje in ročni mešalnik.
S stepanjem začnemo pri nizki hitrosti, nato hitrost postopoma povečamo na srednje visoko, ko se banane razgradijo v bananin pire.
Bananinemu kruhu lahko dodamo še glazuro iz kremnega sira. Za pripravo stepemo 112 g zmehčanega kremnega sira in 60 g zmehčanega nesoljenega masla na srednji hitrosti, dokler zmes ne postane gladka. Dodamo še 120 g sladkorja v prahu , 1/2 čajne žličke BAM vanilijeve paste in ščepec soli in mešamo, dokler se sestavine ne povežejo. Pripravljeno glazuro prelijemo po bananinem kruhu.
Pripravite lahko tudi bananin kruh z orehi. Recept čaka TUKAJ.