Sestavine:
- 225 g BAM temne čokolade
- 175 g masla sobne temperature
- 250 g sladkorja
- 2 jajci sobne temperature
- 2 žlički BAM vanilijeve paste
- 95 g večnamenske moke
- 30 g BAM kakava v prahu
- 1 čajna žlička soli
Če boste iskali recept za najboljše »domače brownije«, vam povem, da bo iskalnik našel vsaj sto različnih receptov.
Predlagam, da lačni ne iščete receptov za brownije s čokolado.
Tokrat v recept nismo dodali pecilnega praška niti sode bikarbone. Tako bomo ustvarili čokoladno čokoladne brownije, ki bodo tako gosti in sočni kot bi jedel samo čokolado. Za peko smo uporabili univerzalno BAM temno čokolado, ki čokoladnim brownijem doda ravno prav grenak okus kakava.
BAM nasvet: čokoladni browniji za peko potrebujejo približno 30 minut. Takoj, ko v vaši kuhinji zadiši po čokoladi, z zobotrebcem preverite, če so browniji že pečeni, čeprav so v pečici šele 25 minut. Če na zobotrebcu najdete par koščkov brownijev, so le-ti pečeni. V tem primeru si ne želite, da bi bil zobotrebec popolnoma suh, saj potem browniji ne bodo tako sočni. Če na zobotrebcu najdete še mokre kose biskvita, ga postavite nazaj v pečico in pecite še nekaj časa. Še več nasvetov za pripravo brownijev pa čaka TUKAJ.
BAM nasvet uporabite tudi pri peki brownijev z ruby čokolado, pri peki brownijev s slano karamelo ali brownijev s cheesecake polnilom.