
Sestavine:
- 150 gramov temne čokolade
- 120 gramov neslanega masla
- 150 gramov sladkorja
- 15 gramov nesladkanega kakava v prahu
- 150 gramov vanilijevega jogurta
- 1 čajna žlička vanilijeve paste
- 100 gramov pšenične moke
- 100 gramov ruby čokolade
- 150 gramov svežih jagod, drobno sesekljanih
Navodila za uporabo:
1
Maslo narežite na kocke in ga primešajte h kapljicam temne čokolade. Vse skupaj dajte v lonec, nato pa lonec postavite na zmerni ogenj. Mešanica naj se počasi segreva in stopi, dokler ne postane gladka in sijoča.
2
Odstranite z ognja, vmešajte sladkor in kakav v prahu ter vse skupaj mešajte toliko časa, da dobite gladko zmes. Dodan sladkor bo nekoliko znižal temperaturo in zmes se lahko zdi rahlo zrnata, vendar je tako v redu.
3
Dodajte vanilijev jogurt in vanilijevo pasto, ter še enkrat dobro premešajte, da postane zmes gladka.
4
Na koncu dodajte presejano moko. Moko previdno in postopoma dodajajte, dokler spet ne dobite gladke mase.
5
Dodajte ruby čokolado in drobno narezane koščke jagod, ter jih narahlo mešajte do enotne mase.
6
Majhen pravokoten pekač (20x20 cm) obložite s papirjem za peko, vlijte testo, ga čim bolj zgladite in nato približno 25 minut pecite v ogreti pečici na 180 ° C. Ker se vsaka pečica nekoliko razlikuje, brownije iz pečice vzemite takrat, ko so pečeni. To lahko preverite s testom z zobotrebcem; če je zobotrebec po tem, ko ga izvlečete iz mase, suh, so kolački pečeni. Vendar pazite, ostati morajo mehki in rahlo vlažni, zato je v redu tudi, če jih tako malo podpečete.
7
Ko so pečeni in pripravljeni, jih vzamite iz pečice in pustite, da se popolnoma ohladijo na rešetki. Popolnoma ohlajene razrežite in postrezite. Količina sestavin v receptu je za 9 kosov.