BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Browniji s slano karamelo

  • (3)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
browniji s slano karamelo

Kako se sliši recept za domače brownije s piškoti, prelivom slane karamele, posuti z sveže mleto morsko soljo? Razkošni okus razvaja tvoje brbnočice, sama priprava pa sploh ni tako zelo zahtevna kot se sliši. Preliva slane karamele tokrat ne bomo dodali v sam biskvit ampak bomo pečene browniije prelili s kremo teksturo preliva. Ob samem rezanju na koščke se bo preliv nežno razlezel čez robove, kar bo dalo brownijem poseben okus.

Še nekaj trikov, preden se lotiva priprave:

- pri rezanju pazi, da košškov ne zlagaš preblizu. Slana karamela zna biti rahlo lepljiva, z zlaganjem torej preprečiš, da bi se koščki prijeli eden na drugega;

- brownije ponudi kot majhne kocke, saj so precej bogatega okusa;

- če obožuješ sladko/slan okus, na koncu potresi še slano morsko sol. Če ti ta okus ni všeč, lahko ta del izpustiš.

Namesto brownijev s slano karamelo, lahko pripraviš brownije z ruby čokolado ali pa tiste čisto preproste brownije.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Browniji s slano karamelo

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrej na 180 ° C. Pekač obloži s peki papirjem, robove pa rahlo zavihaj, saj tako pečene brownije prelite s karamelo lažje vameš iz pekača.
2. Korak Maslo in 1/3 BAM temne čokolade raztopi nad vodno kopeljo. Raztopljeni čokoladi dodaj sladkor in mešaj toliko časa, da se ta popolnoma raztopi. Nato dodaj jajca in BAM vanilijevo pasto in mešaj toliko časa, da dobiš enotno zmes. Zmes postane svetlo rjave barve.
3. Korak Dodaj BAM kakav v prahu, moko, sol, preostalo BAM temno čokolado, in BAM mlečno čokolado. Mešaj s spatulo in spet mešaj toliko časa, da dobiš enotno zmes. Ne prestraši se, zmes bo zelo gosta, takšna tudi mora biti.
4. Korak Pripravljeno zmes vlij v pripravljen pekač in peci 30 minut. Z zobotrebcem preveri, če je testo pečeno. Če zobotrebec zapikneš v testo in je le-ta moker, testo še ni pečeno. Pusti ga v pečici in vsaki dve minuti ponovi test z zobotrebcem. Ko je testo pečeno, je zapičen zobotrebec suh.
5. Korak Pečene brwonije vzami in pečice in še vroče prelij s kozarčkom BAM slane karamele. Po želji jih lahko potreseš še z morsko soljo. Pripravljene in prelite brownije dobro ohladi (lahko jih za uro ali dve postaviš v hladilnik) nato pa jih nareži. Ne pozabi, nareži jih na drobne kocke, saj so zelo bogatega okusa. Pa dober tek! ;)

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-7,54 €
Skupaj:
67,86 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno