
Sestavine:
- 100 g sladkorja
- 100 g večnamenske moke
- 65 g BAM kakava v prahu (presejanega)
- 50 g sladkorja v prahu (presejanega)
- 80 g BAM temne čokolade
- ščepec soli
- 2 veliki jajci
- 125 ml olja
- 2 žlici vode
- 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
Za brownije na hitro smo uporabili samo šest glavnih sestavin. Ker smo pripravili brownije po receptu brez pecilnega praška, so jajca bistvenega pomena, da bodo browniji v pečici res lepo narastli. Prav tako smo receptu dodali sladkor v prahu, ki deluje kot trik za pripravo brownijev na hitro. Sladkor v prahu vsebuje koruzni škrob, ki pomaga zgostiti testo. BAM kakav v prahu poskrbi za lepo rdeče-rjavo barvo. Pred dodajanjem k sestavinam ga je potrebno presejati, saj tako poleg okusa poskrbi še za sočnoin puhasto strukturo. Dodamo še olje in BAM vanilijevo pasto, ki poskrbi, da se sestavine med sabo lepo povežejo in še dodatno okrepi čokoladni okus.
Brownije na hitro lahko pripravite z okusom banane in arašidovega masla, malinami ali čokolado.