Prepustite se sladkim in sočnim čokoladnim brownijem z banano. Sočni browniji so odlična rešitev za potešitev želje po sladkem, hkrati pa na svoj jedilnik prineste še zdravo dozo sadja, ki jo receptu dodajo banane.
1. Kaj so browniji z banano?
Čokoladni browniji z banano so samo obogatena različica klasičnih čokoladnih brownijev. Za obogatitev okusa smo v testo dodali pretlačene zrele banane, ki brownijem dodajo naravno sladkobo in sočnost, zaradi česar bodo še bolj okusni in mehki.
2. Kako pa pripravimo brownije z banano?
S pripravo začnemo pri zrelih bananah. Zrele banane pretlačimo in zmešamo s stopljenim maslom, sladkorjem, za dodaten okus pa dodamo še malo rjavega sladkorja. Bananam dodamo še jajca, vanilijevo pasto in mešamo toliko časa, da ustvarimo kremno in enotno zmes.
Dodamo še suhe sestavine, mešanico pa za dodatek čokoladni okus posujemo še termostabilnimi čokoladnimi kapljicami.
Termostabilne čokoladne kapljice se med peko v pečici ne raztopijo in ohranijo hrustljavo strukturo.
Mešanico ulijemo v pekač, jo spečemo in tako ustvarimo sladico, ki je več kot odlična kot prigrizek, zajtrk na poti ali pa vas kot vnaprej pripravljena malica pospremijo v službo.
BAM nasveti za pripravo:
- Uporabimo zrele banane. Bolj kot so banane zrele, toliko slajše in bolj aromatične čokoladne brownije bodo ustvarile. Priporočamo uporabo banan, ki so malo rjave, krasi pa naj ji še nekaj črnih pik.
- Uporabimo tako navadni kot rjavi sladkor. S tem obogatimo okus in ustvarimo sočno strukturo.
- Testa ne premešamo preveč. Če testo preveč zmešamo, lahko ustvarimo trde in suhe brownije.
- Pred rezanjem naj se browniji popolnoma ohladijo. Tako bodo obdržali popolno obliko in med rezanjem ne bodo razpadli.
Še več trikov in nasvetov čaka tukaj.
Pripravite lahko še: