BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA15 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Browniji z banano

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 11
browniji z banano

Prepustite se sladkim in sočnim čokoladnim brownijem z banano. Sočni browniji so odlična rešitev za potešitev želje po sladkem, hkrati pa na svoj jedilnik prineste še zdravo dozo sadja, ki jo receptu dodajo banane.

1. Kaj so browniji z banano? 


Čokoladni browniji z banano so samo obogatena različica klasičnih čokoladnih brownijev. Za obogatitev okusa smo v testo dodali pretlačene zrele banane, ki brownijem dodajo naravno sladkobo in sočnost, zaradi česar bodo še bolj okusni in mehki.


2. Kako pa pripravimo brownije z banano?


S pripravo začnemo pri zrelih bananah. Zrele banane pretlačimo in zmešamo s stopljenim maslom, sladkorjem, za dodaten okus pa dodamo še malo rjavega sladkorja. Bananam dodamo še jajca, vanilijevo pasto in mešamo toliko časa, da ustvarimo kremno in enotno zmes. 


Dodamo še suhe sestavine, mešanico pa za dodatek čokoladni okus posujemo še termostabilnimi čokoladnimi kapljicami.

Termostabilne čokoladne kapljice se med peko v pečici ne raztopijo in ohranijo hrustljavo strukturo. 

Mešanico ulijemo v pekač, jo spečemo in tako ustvarimo sladico, ki je več kot odlična kot prigrizek, zajtrk na poti ali pa vas kot vnaprej pripravljena malica pospremijo v službo. 


BAM nasveti za pripravo: 

  • Uporabimo zrele banane. Bolj kot so banane zrele, toliko slajše in bolj aromatične čokoladne brownije bodo ustvarile. Priporočamo uporabo banan, ki so malo rjave, krasi pa naj ji še nekaj črnih pik.
  • Uporabimo tako navadni kot rjavi sladkor. S tem obogatimo okus in ustvarimo sočno strukturo.
  • Testa ne premešamo preveč. Če testo preveč zmešamo, lahko ustvarimo trde in suhe brownije.
  • Pred rezanjem naj se browniji popolnoma ohladijo. Tako bodo obdržali popolno obliko in med rezanjem ne bodo razpadli.

Še več trikov in nasvetov čaka tukaj.

Pripravite lahko še:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1
Pečico segrejemo na 175 °C. Kvadratni pekač mere 23 cm obložimo s papirjem za peko. V veliki skledi zmešamo pretlačene banane, stopljeno maslo, sladkor v prahu in rjavi sladkor. Dobro premešamo, da se sestavine popolnoma povežejo. Dodamo še jajca in vanilijevo pasto ter zmešamo, dokler ne dobimo gladke mase.
2
V ločeni skledi stepemo moko, kakav v prahu, pecilni prašek in sol. Suhe sestavine postopoma dodamo k mokrim in mešamo, dokler se ne povežejo. Dodamo še termostabilno čokolado. Testo vlijemo v pripravljen pekač in zgladimo površino.
3
Pečemo v ogreti pečici med 25 do 30 minut ali dokler zobotrebec, ki ga vtaknemo v sredino, ne pride ven čist. Pustimo, da se browniji še 10 minut hladijo v pekaču, nato jih vzememo iz pekača in prenesemo na rešetko, da se popolnoma ohladijo.
4
Ko se ohladijo, jih narežemo na kvadrate in postrežemo.

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,78 €
Skupaj:
17,80 €16,02 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno