
Sestavine:
- 115 g neslanega masla + dodatni dve žlici
- 200 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 65 g BAM kakava v prahu
- ščep soli
- 1 čajna žlica BAM vanilijeve paste
- 45 g brezglutenske moke
Sočni browniji, a brez glutena? Ja, tudi takšne lahko pripravimo. Sladki browniji s sočno sredico, bodo kljub temu, da so pripravljeni brez glutena sočni, čokoladni in okusni točno tako kot običajni browniji.
A, kako pripravimo brownije brez glutena? Brezglutenska moka je sicer lahko draga. Nekatere se zelo dobro obnesejo pri določenih receptih, pri drugih pa ne uspejo.
Dobra novost je, da je ta recept za brezglutenske brownije izjemno prizanesljiv in bodo uspeli z vsako vrsto brezglutenske moke za peko.
BAM nasvet: Brownijem bi lahko rekli tudi piškoti s kakavom, zato je pomembno, da uporabimo kvaliteten kakav v prahu. Če bomo uporabili kvaliteten kakav, bo čokoladni okus pridobili prav iz kakava in ne iz stopljene čokolade.
V kolikor bi želeli pripraviti brownije z glutenom, lahko posežete po teh receptih: