Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Brownie sladoledni sendviči

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
brownie sladoledni sendvici

Z browniji in s sladoledom lahko pripravimo brownie sladoledne sendviče. Brownie sladoledni sendviči so sestavljeni le iz osmih sestavin. Poleg tega, da sestavljene brownie sladoledne sendviče zamrznemo čez noč, priporočamo, da jih ravno prav premalo spečemo, saj potem po zamrzovanju ne bodo trdni kot kamen. 

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10 % popust na celotni nakup.

Pri sladoledu pa smo si pomagali kar z BAM mešanico za pripravo sladoleda. Mešanica ustvari okusen, puhast in lahek domač sladoled z okusom mlečnega cvetu, za katerega sploh ne potrebujemo aparata za pripravo sladoleda. Priprava tega sladoleda je zelo preprosta, saj se mešanico za sladoled preprosto zmeša s stepeno sladko smetano. 

BAM nasveti za pripravo brownie sladolednih sendvičev: 

  • Uporabimo papir za peko. Potrebujemo za oblaganje pakača z zadostnim previsom na straneh, da lahko tople brownije dvignemo in jih nato sestavimo.

  • Uporabimo kvadratne pekače premera 22 cm: tako bo brownie kar najboljša debeline za te sladoledne sendviče.

  • Da preprečimo, da bi browniji v zamrzovalniku preveč zamrznili, jih le malo premalo zapečemo.

  • Zamrznemo za 12-18 ur: če bo čas krajši od tega, bo sladoled med rezanjem zlezel iz sendviča.

  • Za rezanje uporabimo svoj najostrejši nož.

Pripravite tudi:

Mojačokolada.si - Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | Mojačokolada.si. BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Brownie sladoledni sendviči

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • 230 g neslanega masla
  • 400 g sladkorja
  • 3 velika jajca
  • 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
  • 80 g BAM kakava v prahu
  • 125 g moke
  • ščep soli
  • 3/4 čajne žličke sode bikarbone
  • 150 g BAM mešanice za sladoled
  • 500 ml sladke smetanje za stepanje

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180 °C in kvadratni pekač obložimo s papirjem za peko tako, da ob straneh pustimo dovolj previsa, da se topli browniji dvignejo ven. V posodi, primerni za mikrovalovno pečico, ali ponvi na štedilniku raztopite maslo. Po topljenju vmešamo sladkor, da se popolnoma združi, nato pa vmešamo jajca in BAM vanilijevo pasto.
2. Korak Dodamo BAM kakav v prahu, moko, sol in pecilni prašek. Vse skupaj prepognemo z gumijasto lopatko ali leseno žlico. Testo bo zelo gosto. Z žlico razporedimo polovico testa v pripravljen pekač. Preostalo testo rahlo pokrijemo in ga hranimo na sobni temperaturi. Testo je gosto in težko, zato se potrudite, da ga enakomerno razporedite po obloženem pekaču. Položimo majhen list papirja za peko neposredno na testo za brownije in ga zgladimo. Zgornja plast papirja za peko pomaga, da browniji ostanejo ravni in preprečuje, da bi se preveč napihnili.
3. Korak Pečemo 15-16 minut. Brownije vzamemo iz pečice in ohlajamo 5 minut v pekaču. Previdno, s previsnim papirjem za peko ob straneh, dvignemo topel in mehak kvadratni list brownijev iz pekača. Odstranimo zgornji del papirja. Topel pekač obložimo z drugim listom papirja za peko, tako da ob straneh pustimo dovolj previsa, da lahko tople brownije dvignete ven. Premešamo preostalo maso za brownije. Na tej točki bo zelo gosta. Po potrebi dodamo čajno žličko vode, da razredčimo. Z žlico zajemamo in razporedimo preostalo maso za brownije. Položimo majhen list papirja za peko neposredno na testo za brownije, tako kot smo to storili prej.
4. Korak Pečemo 15-16 minut. Brownije vzamemo iz pečice in ohlajamo 15 minut v pekaču. V tem času hlajenja vzamem pripravimo sladoled po navodilih na hrbtni strani embalaže BAM mešanice za sladoled ali na spletni strani. Zmehčan sladoled z zajemalko naložimo na toplo prvo plast v pekaču. S hrbtno stranjo žlice ali žlico za sladoled ga nežno razporedimo v enakomerno in debelo plast. Previdno poberite najprej prečeno plast brownijev in jo položimo na plast sladoleda. Nežno ga potisnemo v sladoled, da se zlepi. Celoten pekač pokrijemo z aluminijasto folijo ali plastično folijo in zamrznemo za najmanj 12 ur.
5. Korak Pekač s sladolednimi browniji vzamemo iz zamrzovalnika. Previdno jih dvignemo s pomočjo robov papirja za peko. Z zelo ostrim nožem razrežemo na 8-12 kvadratov ali pravokotnikov. Pa dober tek!
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno