1. Korak
Pečico segrejte na 180°C. Velik pekač obložite s papirjem za peko. Dati na stran.
V veliki skledi zmešajte rahlo stopljeno arašidovo maslo, sladkor, pretlačene banane, rastlinsko olje in jajca. Po mešanju vmešajte kakav, sodo bikarbono, sol in BAM vanilijevo pasto. Nazadnje vmešamo moko.
2. Korak
Dobljeno zmes vlijemo v pekač in nanj položimo na tanko narezane koščke banane. Pečemo približno 55 minut, dokler nož, ki ga vstavite v sredino bananinega kruha, ne izstopi čist. Na rešetki ohlajamo še 20 minut.
Ko se bananin kruh nekoliko ohladi, ga prelijemo z arašidovim maslom. V posodi, primerni za uporabo v mikrovalovni pečici, ga segrevamo 30 sekund, nato premešamo. Maslo mora imeti kremno in rahlo tekočo strukturo. Pokapajte čez bananin kruh in postrezite.