1
Pečico segrejte na 180°C. Velik pekač obložite s papirjem za peko. Dati na stran.
V veliki skledi zmešajte rahlo stopljeno arašidovo maslo, sladkor, pretlačene banane, rastlinsko olje in jajca. Po mešanju vmešajte kakav, sodo bikarbono, sol in BAM vanilijevo pasto. Nazadnje vmešamo moko.
2
Dobljeno zmes vlijemo v pekač in nanj položimo na tanko narezane koščke banane. Pečemo približno 55 minut, dokler nož, ki ga vstavite v sredino bananinega kruha, ne izstopi čist. Na rešetki ohlajamo še 20 minut.
Ko se bananin kruh nekoliko ohladi, ga prelijemo z arašidovim maslom. V posodi, primerni za uporabo v mikrovalovni pečici, ga segrevamo 30 sekund, nato premešamo. Maslo mora imeti kremno in rahlo tekočo strukturo. Pokapajte čez bananin kruh in postrezite.