Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Zdrav bananin kruh

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
zdrav bananin kruh

Zdrav bananin kruh se običajno nanaša na različico klasičnega pečenega priboljška, ki je narejen iz zdravih in hranljivih sestavin ter vsebuje manj kalorij in nezdravih maščob kot tradicionalni bananin kruh. Tukaj je nekaj skupnih značilnosti zdravega bananinega kruha:

  • Namesto iz navadne bele moke, je zdrav bananin kruh pogosto narejen iz polnozrnate moke, ki vsebuje več vlaknin in hranilnih snovi.
  • V zdravem bananinem kruhu se namesto umetnih sladkorjev uporabljajo naravna sladila, kot so med, javorjev sirup ali pretlačene banane.
  • Namesto masla ali rastlinskega olja lahko za zdrav bananin kruh uporabimo bolj zdrave maščobe, kot so kokosovo olje, oljčno olje ali maslo iz oreščkov.
  • V zdravem bananinem kruhu so lahko hranljivi dodatki, kot so sesekljani oreščki, semena chia, lanena semena ali zdrobljen kokos.
  • V receptih za zdrav bananin kruh je lahko manj kalorij kot v tradicionalnih receptih, pogosto zaradi uporabe manj olja in sladkorja ali zamenjave sestavin.


Bananin kruh je priljubljena sladica, ki jo uživajo številni ljudje po vsem svetu. Vendar pa lahko tradicionalni recepti za bananin kruh vsebujejo veliko sladkorja in maščob, zaradi česar je lahko klasičen bananin kruh manj zdrava izbira. A, če vam je vseen všeč takšna različica, smo pripravili par idej, s katerimi lahko pripravite bananin kruh:


Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Zdrav bananin kruh

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • 3 zrele pretlačene banane
  • 115 g medu
  • 55 g kokosovega olja
  • 2 jajci
  • 1 žlička BAM vanilijeve paste
  • 150 g polnozrnate moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1/4 žličke soli
  • 1/2 žličke mletega cimeta
  • 75 g sesekljanih orehov (ni obvezno)

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejte na 180 °C. S kokosovim oljem ali sprejem za kuhanje namažemo 23 x 13 cm pekač za peko kruha ali štruc. V veliki skledi zmešamo pretlačene banane, med, stopljeno kokosovo olje, jajca in BAM vanilijevo pasto, dokler se vse sestavine dobro ne povežejo.

2. Korak

V ločeni skledi zmešamo polnozrnato moko, sodo bikarbono, sol in cimet. Suhe sestavine dodamo k mokrim in mešamo, dokler se ne povežejo. Če bomo dodali orehe, jih zdaj vmešamo v testo. Testo vlijemo v pripravljen pekač in z lopatko zgladimo vrh.

3. Korak

Pečemo med 45 do 50 minut ali dokler zobotrebec, ki ga vstavimo v sredino, ne pride ven čist in brez drobtin. Kruh naj se v pekaču hladi še 10 minut, nato ga prestavimo na rešetko, da se popolnoma ohladi.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno