BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Slastne torte brez peke

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
slastne torte brez peke
Torta je osnovni del skoraj vsakega praznovanja ali pa postane odlična popestritev vsakdanjika. Običajno za pripravo torte segrejemo pečico, a obstajajo tudi takšne, ki za pripravo ne zahtevajo segrevanja pečice. Poleg tega, da so torte brez peke res priročne in vsestranske, jih brez težav prilagodimo različnim okusom in prehranskim referencam.

Torta je osnovni del skoraj vsakega praznovanja ali pa postane odlična popestritev vsakdanjika. Običajno za pripravo torte segrejemo pečico, a obstajajo tudi takšne, ki za pripravo ne zahtevajo segrevanja pečice. Poleg tega, da so torte brez peke res priročne in vsestranske, jih brez težav prilagodimo različnim okusom in prehranskim referencam.

1. Prednosti tort brez peke


Ena izmed prednosti priprave sladice brez peke je zagotovo ta, da jih je lažje pripraviti kot pečene. Številni recepti za sladice brez peke običajno vključujejo preprosto mešanje sestavin in ohlajanje mešanice v hladilniku ali zamrzovalniku. Torte in ostale sladice brez peke so torej odlična priložnost za začetek slaščičarske poti, saj nas ne skrbi, če se bo biskvit spekel ali zažgal.


Sladice brez peke odlično sprejmejo tudi drugačne sestavine, ki jih omejujejo diete ali druge zdravstvene omejitve. Brez težav lahko pripravimo veganski cheesecake, če namesto kremnega sira uporavimo nadev na osnovi indijskih oreščkov ali pa pripravimo brezglutensko piškotno dno, če uporabimo mandljevo moko ali brezglutenske piškote. Sladica bo tako primerna za razne zdravstvene ali druge diete, hkrati pa menjava sestavin ne bo vplivala na končni izgled.


Torte brez peke sprejemejo tudi vlogo glavne sladice na zabavah. Lahko jih pripravimo vnaprej in tako več časa preživimo z gosti na zabavi in ne v kuhinji za kuhinjskim pultom. Torte brez peke so lahko tudi odlična ideja za darilo.

Prav tako so lahko torte brez peke pripravljene v manjših porcijah in so tako primerne tudi za samostojna razvajanja ali manjša gospodinjstva. 

2. Cheesecake brez peke

Cheesecake brez peke je okusna in enostavna sladica, ki za pripravo ne potrebuje peke. Namesto, da cheesecake sladico pripravimo v pečici, jo ohlajamo v hladilniku. Osnova za cheesecake je običajno narejena iz kombinacije drobljenih piškotov in masla, ki se nato vtisne na dno posode, da iz teh sestavin nastane piškotno dno. Nadev pa je običajno narejen iz mešanice kremnega sira, sladkorja in stepene smetane.

Mešanico enakomerno razporedimo skozi piškotno dno in ohlajamo toliko časa, da se strdi. Cheesecake brez peke je univerzalna sladica, ki ga enostavno obogatimo z različnimi sadnimi okusi. Nadevu lahko dodamo še malo limoninega soka in dobimo osvežilen limonin cheesecake ali pa mu dodamo stopljeno čokolado in dobimo bogat in dekadenten čokoladni cheesecake. 

3. Torte brez peke

Torte brez peke so odličen primer za prave slaščičarske začetnike. Poleg tega, da ob pripravi ne potrebujemo posebnih slaščičarskih pripomočkov, prav tako ne potrebujemo dolge slaščičarske kilometrine. Ker pri peki ne potrebujemo pečice, je strah, da se biskvit ne bi spekel ali bi se zažgal, odveč. A nič vas naj ne skrbi, saj lahko kljub temu pripravimo več različic tort. Ena med njimi je torta brez peke z Oreo piškoti. To je sladica, ki jo lahko pripravite kadarkoli, ne glede na letni čas. Osnova za pripravo torte brez peke se začne z dnom iz Oreo piškotov. To je preprosta mešanica zdrobljenih Oreo piškotov in nekaj stopljenega masla. Recept čaka tukaj.

Čokoholike lahko navdušimo z elegantno čokoladno torto brez peke. Torta navduši s super vlažno in mehko notranjostjo, a hkrati lahko teksturo in enostavno pripravo in vas reši v marsikateri situaciji: ali je to nenapovedan obisk ali pa poteši željo po sladkem, ne da pri tem porabite skoraj polovico dneva, kjer vas na koncu pričaka še gora umazane posode.

4. Tiramisu - sladica brez peke 

Vsem poznana tiramisu sladica slovi po enostavni pripravi in božanskem okusu. Priljubljeno italijansko sladico sestavljajo plasti piškotov namočenih v kavo ali kakav, na katero se usede mešanica sira mascarpone, rumanjakov in sladkorja. Za piko na i jo še posujemo s kakavom v prahu ali naribano čokolado. Tiramisu je sladica z rahlo sladkim in kremnim okusom, pogosto pa jo postrežemo ohlajeno.

Tiramisu lahko obogatimo tudi z drugimi okusi. Lahko mu dodamo belo čokolado in jagode ali pa mu dodamo pistacijin namaz in tako ustvarimo kremni pistacijin tiramisu. Pripravimo lahko tudi tiramisu brez jajc in tako navdušimo tudi vse tiste, ki se zaradi zdravstvenih ali drugih omejitev držijo brezjajčne diete.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-4,07 €
Skupaj:
36,63 €
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno